berthie Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 WitamGdzie w Warszawie można kupić olej lniany w rozsądnej cenie. Wiem że jest w sklepach artystycznych, ale jest drogi ten jest akurat drogi, a potrzebuję go trochę większą ilość (z 0.5 litra) do zakonserwowania starego mebelka.pozdro
Frozzer Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 ja kupilem co prawda nie w wawie, al w olsztynie w sklepie dla artystow olej, 100ml za 6zl
Gość Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 A czy może być rzepakowy zamiast lnianego?Pozdrawiam
berthie Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 Musi być lniany, z rzepakowym to żaden problem, jest w kazdym sklepie spożywczym.pozdro
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Kiedyś widziałem olej lniany w sklepach spożywczych na stoiskach ze zdrową żywnością. Wydaje mi się, że był stosunkowo drogi, chociaż ceny niestety nie pamiętam.Pozdrawiam,Marek
kiers Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Olej lniany to jeszcze może udało by się dostać gdzieś na wsi przed samą wigilią, wiąże się to z tradycją. Na Podlasiu chyba takie olejarnie jeszcze czasami działają, mogę popytać.kiers
hydro Napisano 5 Grudzień 2003 Napisano 5 Grudzień 2003 Zapytaj w sklepie lub hurtowni art. malarskich.Widziałem olej lniany obok terpentyny, benzyny ekstrakc. parafiny,nafty itp. Kosztuje + - tyle co inne rozcieńczalniki. hydro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.