Skocz do zawartości

Przeprasza za egzekucje"

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to pomorze inscenizatorom czy tym atakującym ich –od Cisnej rzut beretem w stronę granicy słowackiej miała miejsce bitwa nad Roztokami jak i w pierwszej taki i w drugiej wojnie światowej –ta fotka przedstawia pomnik ku chwale poległych Rosjan po słowackiej stronie stojący 300-400m od naszej granicy- zrobiona kupę lat temu -Niemcy jeńców tam nie brali –rozwalali ich na miejscu czy to było SS czy WH tego już nie pamiętam. Natomiast parę lat temu wyszperałem w książkach iż w 1944 r- 300 metrów dalej przywieziono słowackich żydów i zamordowano –miejsce podobno obecnie po naszej polskiej stronie –kilka lat już próbuje go odnaleźć aby go oznaczyć-na razie bez skutecznie -pozdro

Kretynizm nad kretynizmem....
Rekonstrukcja rekonstrukcją, ale powinna też mieć swoje umiary i pewien margines dobrego smaku i wyczucia.
Podobna sprawa, ale na większą skalę miała być przecież na Powstaniu Warszawskim, ale z jeszcze większym negatywnym odgłosem. Jak dla mnie takie zagrywki są warte naszego Rządu i wcale bym się nie zdziwił gdyby on właśnie maczał w tym łapy, aby raz i definitywnie zakończyć zbiorowe zabawy w wojnę. Byłby to dobry krok na drodze polepszenia stosunków polsko-niemieckich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie