Saper.17 Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Napisano 2 Grudzień 2003 Koledzy proszę o pomoc!Jeśli ktos wie ile może być warty ten bagnet to bębe mu bardzo wdzięczny!Jest w bardzo dobrym stanie dez żabki.Pozdrawiam Saper
Gawlarz_20 Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 ja mam coś z monitorem czy nie ma zdjęcia??
Gawlarz_20 Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 jeśli nie miałeś zamiaru dac zdjecie to PRZEPRASZAM
Gość Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Po tak zdawkowym opisie dałbym za niego minimum, czyli 30 zł. Bo tyle może być wart taki sobie niemiec bez pochwy.Pozdrawiam
Saper.17 Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 Przepraszam że nie dalem zdięcia postaram sie to uczynić ,pochwe ma i to też w dobrym stanie ,z tego co mi wiadomo to bagnety tej firmy są warte wiecej niż 30zł.Pozdrawiam Saper.
Saper.17 Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 Zrobiłem zdięcie ale niejest nsjleprzej jakości.Pozdrawiam Saper.:)
Gość Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Co do firm, to by różne. Bagnet pochodzi z okresu wojennego, kiedy odtajnili na trochę nazwy producentów. Chyba będzie wart ze 150 zł. Drugowojenne niemcy są popularne. Gdyby miał oryginalną niemiecką błękitną oksydę kosztował by dużo więcej.PozdrawiamGdzieś miałem spis wytwórców bagnetów z ilościami, ale nie mogę znaleźć.
Saper.17 Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Dzięki za odpowiedz na moje pytanie .Pozdrawiam Saper.Ps.Jeśli znajdziesz ten zbiór to mi bo prześlij.
Gość Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 http://www.donet.com/~mconrad/bcn.htmWreszcie wykombinowałem.Pozdrawiam
Gość Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 http://www.donet.com/~mconrad/bcnnrs2.htmw 39 wyprodukowano ich 120 tys., czyli dość sporo.pozdrawiamCzy są zgodne numery pochwy z bagnetem? Za to też jest parę złotych.
Saper.17 Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Dzięki za ten zbiór zaraz go sprawdzę .Tak na pochwie są takie same numery.Pozdrawiam Saper.:-))
mietek Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Spis jest na podstawie numerów posiadanych bagnetów u kolekcjonerów. Zapewne większość jest z zachodu. Dlatego też z okresu kiedy większość produkcji szło do Rosji i tam już zostało, brokuje danych. Nie jest więc moim zdaniem ten spis miarodajny, ale lepiej niż nic. Jak wypłynie wiecej numerów to z czasem zblizymy się do rzeczywistości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.