kadet Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 chciałbym się dowiedzieć czy ktoś szukał w okolicach jez. Śniardwy ? wybieram tam się na wakacje chcę się dowiedzieć gdzie warto poszukać . pozd kadet
kopijnik2 Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 w samych Zdorach, obok przystanku PKS w ogródku, kolega znalazł (dawno temu) gapę w wieńcu z pancerniackiego beretu...
matthew Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Na wyspie Czarci Ostrów na samych Śniardwach są pozostałości pruskiego fortu Lyck. Często pływam w tamtych okolicach na łajbach, nocowałem tam też ale z wykrywaczem nie byłem.Tutaj link:http://kaczorek.easyisp.pl/pisz/fort/lyck001.htmInteresujaca jest tez okolica wsi Karwik (nad Kanałem Jeglińskim, przy wyjściu na jez. Seksty), dobrze zachowane pierwszowojenne okopy, szukałem tam dwa razy i kilka interesujących rzeczy znalazłem.Aha, i robiący niesamowite wrażenie opuszczony pierwszowojenny cmentarzyk niemiecki w zagajniku obok wysadzonych przyczółków mostowych na Kanale Jeglińskim.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.