Skocz do zawartości

łuska

lupaszko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Znalazłem się w posiadaniu dużej ilości łusek mauser ćwiczebny stalowe platerowane miedzią wszystkie pochodzą z tego samego dołka a część jak na zdjęciu jest miedziana natomiast większość zielona wszystkie lakierowan czy to mpżliwe że część lakierowana lakierem bezbarwnym a reszta zielonym a może to wynik utleniania pod lakierem .Niektóre z tej samej wytwórni są zarówno zielon jak i miedziane różnią się tylko serią i rokiem produkcji. Proszę o opinie.Pozdrawiam

Witam
Opisz jakie znaczki i cyfry znajdują się na kryzie łuski.
Zielpny nalot może być wynikiem utleniania się miedzi lub mosiądzu (patyna). Opisz glebę ,w której znalazłes fanciki.
Zdjęcie ,które zamieściłeś jest trochę mało czytelne (zgniła kryza )jeśli możesz daj zdjątko z całą kryzą to coś poradzimy.

Witam
Jaka gleba co do jej kwasowosci nie wiem nie mam możliwości sprawdzenia las mieszany przewaga iglastych sosna na głębokości ok 40 cm w piasku trochę biała2wym a trochę jak na żwirowni nad tym ok 15 cm ściółki.
Wszystkie lerzały razem a część jest pod warstwą lakieru wyrażnie miedziana natomiast większoś jednolicie zielona może widać lepiej na tym zdjęciu .
Co do kodów to mieszanka typowa dla platerowanych mauserów niemcy nie podam konkretnego(jest póżno nie chcęchałasować i śięgać dziecko śpi:) podajęteoretyczny przykład
P IX a1 37 39 jest ich około 200 i raczej ta sama kombinacja kodowania się nie powtórzyła.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie