pupil Napisano 16 Czerwiec 2002 Autor Napisano 16 Czerwiec 2002 czy ktos ma jakies wiadomosci na temat skupiska bunkrow kolo konopnicy nad warta?w okolicy widawy prosze o wszelkie info a zwlaszcza czyje one wlasciwie byly-polskie czy niemieckie?
BBasia Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 pupil skontaktuj się ze mną a dam ci namiar na gości mieszkających w warcie :)pozdro michał BBasia
staszekc Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Z tego co się oriętuję w okolicy Konopnicy nie ma bunkrów, są tylko pozostałości po rowach przciwczołgowych. Nie wiem jak jest w okolicach Widawy. Są natomiast jakieś umocnienia przy drodze z Osjakowa do Działoszna ale bilższych informacji nie posiadamPozdrawiamstaszekc
Gość Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Polskie są z prawej strony Warty i wszystkie bojowe na 1 ckm. Po drugiej stronie będą raczej niemieckie.
omi30 Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 moze chodzi ci o polskie schrony tradytorowe były one budowane przed wrzesniem 39r
merlin Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 Do Pupila 1) Sprecyzuj dokładnie o jaki obszar ci chodzi bo mam wrażenie ,że mylimy okolicę.Z twojej wypowiedzi wychodzi mi,że chodzi o Konopnicę położoną nad rzeką Wartą na południowy zachód od Widawy.Ktoś z postujących pomylił miasto Warta z rzeka Wartą.Jeżeli wierzyć stronie www.schrony.prv.pl to jeżeli są tam jakieś schrony to wychodzi,ze nie są to polskie MerlinP.S. Ponadto daj znać kiedy jesteś na czacie to pogadamy.
Gość Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 Z tego co wiem, najbliższe tobruki są kawałek na wschód, w okolicy miejscowości Kamyk. Pisz na priva.czołem.
MaciekC Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 witampowiedzcie prosze jak bardzo ju przeryliscie teren? dostałem zaproszenie od mieszkajacego tam kolegi (nie ma wykrywacza) i sie zastanawiam czy jest sęs tam łazić?pozdrMaciek
Heinz Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 Teren nie jest przekopany, bo okolica nie jest zbyt popularna. Wlasciwie to chyba nie ma tam czego szukac bo w najblizszej okolicy walk nie bylo. Na Warcie przebiegala niem. linia b-2 ale najprawdopodobnie nie byla obsadzona. Fajne bunkry sa w Chorzynie na pd od Konopnicy, niby tobruki ale jakies inne, jakby w wiekszej skali (przynajmmniej ja 1-szy raz widzialem taki typ). 2-3 najwiekszych niemcy nie zdazyli obsypac ziemia i mozna zobaczyc jak przekrojowo wyglada tobruk. Teren to krajobraz ksiezycowy, nie wiem czy to ktos z naszych czy ktos zlom wykopywal ale w lesie gdzie sa bunkry jest niemozliwe zryte.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.