dominik92 Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Witam!Mam pytanie odnośnie rozróżniania wielkosci przedmiotu i siły sygnału.Czy Garrett ace250 ma taką możliwosć?Nie bardzo wiem co oznaczają poszczególne tony przy znalezisku.Czy wykrywaczem tym można skoczyć" na militarke (broń,wyposażenie)Proszę o szybką odpowiedz.
wylye Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Tak w największym skrócie - jak pochodzisz z tym ustrojstwem parę godzin - wszystko zrozumiesz. Wszelkie wskazówki będą ci zbędne. Ja przy jego użyciu wyciągnąłem" z ziemi naprawdę sporo rożnych rzeczy. (od monet po militaria - na rożnych głębokościach)Hełm wz 31 - (2 szt) były na głębokości ok 60cmmonety - najgłębiej znaleziona też ok 50cmTony powiedzą" ci wszystko kiedy będziesz obserwował display w chwili detekcji (im wyższe - tym metal szlachetniejszy)Pinpoint - wbrew temu co gdzieś tu na forum - ktoś napisał działa rewelacyjnie(max sygnał - owar" masz centralnie pod cewką)Jedyne - czemu nie ufam w ACE 250 to wskaźnik głebokości (wyskalowany jest w calach a wiec razy... 2,5cm) Może jednak w twoim egzempl - pokazuje dobrze. U mnie bywa z tym róznie :)Na początekUstaw selektor w pozycji all metals"(no chyba że zdecydowanie szukasz złota :)Jak nauczysz sie a ucho" rozróżniać metale - możesz eksperymentować z pozostałymi - jak coins" np lub Juweliery" (ale osobiście - uważam to za zbędny bajer - powinno piszczeć wszystko" bo inaczej - co to za zabawa:)Bardzo dobrą funkcją dla custom user" jest opcja custom" właśnie - możesz sam wyskalować determinację.I na koniec.korbką" SENSIVITY możesz doprecyzować (po znalezieniu) polożenie fanta w opcji PINPOINT z b dużą dokladnością.Uwaga! aby zaoszczędzić na... kroplach walerianowych :) zalecam ustawienia SENSIVITY o jedną kreskę niżej od maxa , w przypadku chodzenia po trawach, paprociach i wrzosowiskach. (Inaczej - nie wiedzieć czemu - w tych krzaczorach - będziecie informowani co i rusz o wyimaginowanych skarbach - jakichś, a nie każde serce - to dobrze znosi :) A tak w ogóle - to nie łazić tamtędy bo kleszcze was zjedzą :)
krystian-szabla Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 pokazuje ci rozna glebokosc poniewaz pomiar zalezy od przedmiotu im mniejszy tym glebiej go pokazuje
dominik92 Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Dziękuje bardzo za wyczerpującą wypowiedz.Duzo mi to pomoglo.Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.