Skocz do zawartości

Do właścicieli ace250

dominik92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Mam pytanie odnośnie rozróżniania wielkosci przedmiotu i siły sygnału.Czy Garrett ace250 ma taką możliwosć?
Nie bardzo wiem co oznaczają poszczególne tony przy znalezisku.
Czy wykrywaczem tym można skoczyć" na militarke (broń,wyposażenie)
Proszę o szybką odpowiedz.
Napisano
Tak w największym skrócie - jak pochodzisz z tym ustrojstwem parę godzin - wszystko zrozumiesz. Wszelkie wskazówki będą ci zbędne. Ja przy jego użyciu wyciągnąłem" z ziemi naprawdę sporo rożnych rzeczy. (od monet po militaria - na rożnych głębokościach)
Hełm wz 31 - (2 szt) były na głębokości ok 60cm
monety - najgłębiej znaleziona też ok 50cm

Tony powiedzą" ci wszystko kiedy będziesz obserwował display w chwili detekcji (im wyższe - tym metal szlachetniejszy)
Pinpoint - wbrew temu co gdzieś tu na forum - ktoś napisał działa rewelacyjnie(max sygnał - owar" masz centralnie pod cewką)
Jedyne - czemu nie ufam w ACE 250 to wskaźnik głebokości (wyskalowany jest w calach a wiec razy... 2,5cm) Może jednak w twoim egzempl - pokazuje dobrze. U mnie bywa z tym róznie :)

Na początek
Ustaw selektor w pozycji all metals"
(no chyba że zdecydowanie szukasz złota :)
Jak nauczysz sie a ucho" rozróżniać metale - możesz eksperymentować z pozostałymi - jak coins" np lub Juweliery" (ale osobiście - uważam to za zbędny bajer - powinno piszczeć wszystko" bo inaczej - co to za zabawa:)

Bardzo dobrą funkcją dla custom user" jest opcja custom" właśnie - możesz sam wyskalować determinację.

I na koniec.
korbką" SENSIVITY możesz doprecyzować (po znalezieniu) polożenie fanta w opcji PINPOINT z b dużą dokladnością.

Uwaga! aby zaoszczędzić na... kroplach walerianowych :) zalecam ustawienia SENSIVITY o jedną kreskę niżej od maxa , w przypadku chodzenia po trawach, paprociach i wrzosowiskach. (Inaczej - nie wiedzieć czemu - w tych krzaczorach - będziecie informowani co i rusz o wyimaginowanych skarbach - jakichś, a nie każde serce - to dobrze znosi :)
A tak w ogóle - to nie łazić tamtędy bo kleszcze was zjedzą :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie