Skocz do zawartości

Rutus Ultra II-mam 3 pytania.Bardzo proszę o pomoc!

gilgamesz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kupiłem Rutusa Ultra II kilka dni temu i jestem jeszcze zielony,jeżeli chodzi o ustawienia.Mam trzy pytania.1Czy pracując w trybie all metal,mwykrywacz ma cichozyczeć",czy powinien nie wydawać żadnego dżwięku??2W którym trybie pracy wykrywacz ma największy zasięg??3O co chodzi z tym dostrajaniem do gruntu?Z góry serdecznie dziękuje za informacje.
Napisano
Czesc.

Nie wiem czy ci pomogę bo mam Rutusa ale Solarisa.
1. To bzyczenie to jest sygnał wiodący. Z tego co wiem to powinno go być słyszeć. Nie za mocno ale powinno cichutko.
Nie tylko w ALL metalu ale i we wszystkich trybach.
2. Podam tobie przykład z Solarisa. Kulka od szrapneli ołowiana - Dynamik widzi bardzo dobrze, a statyk ledwo co, ale to dotyczy się Solarisa.
Z tego co wiem to Statyk jest na militarkę czyli duże rzeczy a dynamik na drobnicę. Chciałbyś kopać np. za gwoździem 1 m (1m przesadziłem)?
Tak więc na pierszym miejscu postawiłbym dyskryminację i czułośc na małe przedmioty a potem zasięg!
3. Jeżeli źle dostroisz wykrywacz go gruntu to może piszczeć wykrywacz na grunt bardziej lub mniej zmineralizowany, nawet jeżeli nie będzie w nim przedmiotu metalowego - wykrywacz będzie niestabilny. Solaris ma program do ustawiania gruntu ale czy ultra II ma tego nie wiem nie miałem w ręku tego wykrywacza. Ale proponuje ustawienie pokrętła na środek, jeżeli wykrywacz będzie niestabilny to troszkę w prawo ale chyba wtedy spada zasięg, jak się mylę to mnie poprawcie!

pozdrawiam
Artur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie