Łukasz Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 Witam!Kolega dorwał ostanio saperki ściągnięte ze strychu. Wszystko byłoby ok! gdyby ich poprzedni właściciel nie zakonserwował ich... przepalonym olejem silnikowym. Tu pojawia się pytanie- jak usunąć ową substancję, aby nie zniszczyć skóry? Potem już będziemy wiedzieli jak je prawidłowo zabezpieczyć.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Benzyną ekstrakcyjną. Namoczyć szmate, owinąć buta i całość do worka foliowego na klilka godzin. Potem wyciskać byt w czystą szmate. Kiedyś tak walczyłem z paskiem do spodni zaolejonym, plamy jednak pozostały ale całość mocno zjaśniała. Po lanolinie i paście do butów był OK.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Ja proponuję najpierw zetrzeć (szmatką z benzyną) co się da z wierzchu i ze środka, dopiero potem owinąć i siup do wora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 Witam!Dzięki chłopaki!Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Horst ma racje, zwłaszcza jak spora warstwa oleju pozostała. O tym nie pomyślałem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.