sir_m Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2007 Witam, posiadam ładny karabińczyk od manierki niemieckiej M31. Zatrzask był sprawny do pierwszego naciśnięci, bo gdy tylko go nacisnąłem metalowa sprężynka pękła. Nic dziwnego bo była ździebka zardzewiała :). Moje pytanie brzmi, czym można ją zastąpić? Czy ktoś próbował naprawić taki karabińczyk? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Można zastąpić, robiłem to wielokrotnie. Trzeba tylko znależć odpowiednio sprężynującą blaszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Nie wiem jak wyglada ta sprężyna ale sporo dorabiałem tego typu z klipów biurowych. Im wiekszy rozmiar klipa tym bardziej twarda wychdzi sprężyna.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_m Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 A mogli byście podpowiedzieć gdzie taką blaszkę można znaleźć? Próbowałem zrobić z małego karabińczyka od paska, ale po wepchaniu go przestał sprężynować. Z klipsem spróbuje. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_m Napisano 9 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2007 Poradziłem sobie. Użyłem sprężynki z zatrzasku identyfikatora i działa perfect :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.