Skocz do zawartości

Spodnie M 37

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
mam do Was pytanie. Czy grzechem będzie wystąpienie w spodniach M37 feldgrau Sturma? Czy koniecznie i bezwarunkowo muszą być spodnie w kolorze steingrau na rok 1939? Czy nie było wyjątków w kolorystyce w noszeniu takich spodni?
Pozdrawiam
pirat

ober_schutze sam chyba w ddr-ach śmigasz jak to wynika Twoich wypowiedzi, a mówisz komuś że szwedy to lipa, nie przeczę jest ze spodniami wczesnego okresu lipa i sam latam w ddr-ach (na razie) szwedy chyba najbardziej zbliżone do czegoś nie określonego. Jeden widział! jeden ma fotkę! reszta za przeproszeniem się onanizuje!!

i przecież to paranoja, a nikt nie chce pomóc jak to zrobić ew. ustalić źródło pochodzenia dobrych spodni,????

jak czytam posty nuż w kieszeni się otwiera!!! ktoś ma monopol czy jak!! jak ma niech poda dojście, linka, etc, jak nie niech się nie odzywa i da reszcie skompletować umundurowanie ale zanim się odezwie iech sam rzuci kamieniem!!"

wybacz drogi ober_schutze, że tak późno odpowiadam

jednak nastąpiło tu zapewne nieporozumienie, hej na pewno nie mam do Ciebie żadnej urazy ani nie piję do ciebie agresją, jeżeli tak to odebrałeś to bardzo Ciebie przepraszam. Moje posty były ogólnie w niektórych częściach mocno sarkastyczne z powodu ogólnej sytuacji spodni m37 na naszym rynku, czego nie zawsze da się zaakcentować podczas samej wymiany suchych reści pisanych"

Nie frustruje mnie bieganie a razie w ddr-ach" jak to ująłeś (aż się popłakałem ze śmiechu) ale to, że tak powiem w świecie rekonstrukcji zaczyna być odczuwalna wyraźna silna rywalizacja osób i pewnych grup - nie pije tu broń Boże do Ciebie bo wolałbym z Tobą ;))- w Polskim ruchu rekonstrukcyjnym, wiążę się to również jak widać z niechęcią do dzielenia się pewną wiedzą przez osoby je posiadające.
Nie jest to tylko i wyłącznie moje odczucie.
A wracając do fotek dla kolegi robo01 niestety nie dane mi było je zobaczyć.:((
pozdrawiam Ciebie serdecznie i dziękuję za wszelkie uwagi w tym pomocne
Victor

Fotki spodni ober_schutze mam tylko to nic nie zmieniło a ni nie zmieni:( osobiscie dzwoniłem kilkakrotnie do Hero w sprawie gaci i uzyskałem odpowiedz ze oni sami korzystają/wypożyczaja do filmu/ze spodni szwedzkich i nie ma mowy o ich sprzedaży a o uszyciu przez nich replik na indywidualne zamówienie można zapomnieć

Dobrze ze to sie wyjasniło bo ja konfliktów nie lubie, szczególnie jesli mamy jakis wspolny temat. Myśle że się zgodzimy że próby monopolizacji rekonstrukcji jakkolwiek i przez kogokolwiek są bez sensu.

Co do Hero - o indywidualnym mozna zapomniec, fakt, ale mozna by sie np dogadac po grupach kto ile par by brał i uderzac z pozycji 'bierzemy 15 par' bo to mogło by ruszyc, ale to takie moje dumanie.

ps. Richard Underwood ma piekne szare spodnie co odkryłem na dniach w cenie 55 funtów, nie jest to mało ale alternatywa dla Lost Battalions jest, niestety to tyle z moich ustalen.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie