Sowie Góry Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Napisano 21 Czerwiec 2007 Dobry wieczórCzy ktos z Szanownych użytkowników tego sprzetu podzieliby sie ze mną jak ustawic moją X-Terke 50 do szukania w zasmieconych miejscach?Na jakim poziomie czułosc,dyskryminacja?Oraz jeszcze jedno pytanie...Czy zmniejszenie czułości bardzo wpływa na zasięg X-Terry?Bardzo prosze o pomocZ uszanowaniemS.G
sanczoto Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Czułość na 16, dyskryminacja odrzucić 3 segmenty żelaza oraz moze 2-3 pierwsze koloru (jednak mozemy staracić stare cienkie srebrne monety!! - ale +nie nakopiemy się folii aluminiowej której w takich miejscach jest pełno+) Ja osobiście raz tylko chodziłem po myśle stary śmietniku [?] wychodzily monetki, mimo iz to miejsce bylo przeszukiwane juz przez ACE 250 oraz minelaba muszkietera wcześniej, znalazłem 17 szt, od boratynki do fenigów pruskich jednak tak jak napisałem wyżej - nie chcąc kopać folii alum. nie znajdziemy nic starego cienkego srebrnego - tak jest w każdym wykrywaczy. PS Dość często polecam dopasowywać do gruntu - ! - moim zdaniem to ważnejsze niż czułość dwa w tą czy w tą. Wykrywacz dopasowany do gruntu pracuje na maksymalnych osiągach, a juz X-terra 50 ma tą możliwość, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.