Skocz do zawartości

Hs 3 problem .

PPSZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam smętka od 2 dni i nie wiem czy cos źle robie czy jest on jakiś wadliwy. Problem polega na tym, że czasem rozstraja mi się i jest jakiś niestabilny jednak, gdy go parę razy nastroje to jest Ok może ja cos źle robie.
Dostrajam go w taki sposób iż unoszę cewkę do góry następnie kręcę pokrętłem tune aż usłyszę cichy dźwięk robie to przy wciśniętym przycisku następnie ustawiam dyskryminacje i opuszczam cewkę na jakieś 15 cm i naciskam jeszcze raz przycisk jeżeli robie cos źle to niech ktoś wyjaśni mi jak go ustawić czytałem wcześniejsze wątki i wydaje mi sie że robie to dobrze ale na 100 % pewny nie jestem więc pytam.
Napisano
Kolego PPSZ
rozumiem, ze chodzisz na Manualu i na Dyskrymiancji

...następnie ustawiam dyskryminacje i opuszczam cewkę na jakieś 15 cm (pusc przycisk na wyzej nad ziemią - np 30cm) ...i naciskam jeszcze raz przycisk " (drugi raz nacisnij przycisk, ale juz nizej - np. 10-15cm)

i powinno byc oki

jesli uniesiesz cewke powyzej ustawionego poziomu, na przyklad wejdziesz na gorke, albo wyjdziesz z okopu - Smetek bedzie piszczal-to normalka na Manualu, trzeba czesto dostrajac niestety.

powodzenia z HS-em, to dobrzy sprzet tylko trzeba sie Go nauczyc
pozdro
Napisano
jesli dyskr. to tylko manual i jest to wielka wada bo trzeba go dostrajac i nie szalec" zabardzo z cewka z gory na dol:/, a moze masz jeszcze w okolicy jakas wieze tv? proponowal bym Ci chodzic na auto i GD, bo ta dyskr. to o ch..a rozczaś:]
Napisano
Dzięki za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie czy można jakoś określić w przybliżeniu, co odrzuca dyskryminacja i w jakim położeniu Np;
1-wszystko
2-wszystko oprócz małych drucików
Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi to napisał
Napisano
PPSZ

musisz sam troche poeksperymentowac
niestety dyskryminacja w HS3 nie jest mocna stroną tej wykrywki-tzn. jest malo dokladna
po drugie zalezy co chcesz nim kopac - rozumiem,ze skoro GO kupiles, to militaria!
optymalnie w lesie polecam ustawienie Dyskrymy na okolo 2,5
drobniejsza stal odrzuci, ale roznego zlomu i tak sie nakopiesz... a wiekszych fantow glebiej na pewno nie ominiesz...

pozdro
Napisano
Jeszcze jedno pytanie do doświadczonych kolegów, jeżeli dostroję wykrywacz do gruntu i machnę saperką nad cewką od góry to wydaje mi się, że ma mniejszy zasięg niz. w powietrzu i tu pojawia się moje pytanie czy po dostrojeniu do gruntu wykrywacz ma większy zasięg pod cewką niż nad nią może to głupie pytanie, ale proszę o odpowiedz.
Napisano
Wruciłem z testów i gdy testuje wykrywacz w powietrzu to monete łapie mi z 30 cm a gdy go dostroje do gruntu to może z 15 co sie z nim dzieje jest uszkodzony czy co niemam pomysłu
Napisano
ja tam nie narzekam w terenie:) znajduje i monety i militarke, nigdy nie robilem \\ estow\\" wiec nie jestem w stanie Ci pomoc bo nie mam w takim czyms doswiadczenia:(. Moim skromnym zdaniem po prostu wskakuj w las i targaj wszystko co popadnie:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 22:43 23-06-2007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie