PPSZ Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Napisano 20 Czerwiec 2007 Witam mam smętka od 2 dni i nie wiem czy cos źle robie czy jest on jakiś wadliwy. Problem polega na tym, że czasem rozstraja mi się i jest jakiś niestabilny jednak, gdy go parę razy nastroje to jest Ok może ja cos źle robie. Dostrajam go w taki sposób iż unoszę cewkę do góry następnie kręcę pokrętłem tune aż usłyszę cichy dźwięk robie to przy wciśniętym przycisku następnie ustawiam dyskryminacje i opuszczam cewkę na jakieś 15 cm i naciskam jeszcze raz przycisk jeżeli robie cos źle to niech ktoś wyjaśni mi jak go ustawić czytałem wcześniejsze wątki i wydaje mi sie że robie to dobrze ale na 100 % pewny nie jestem więc pytam.
220V Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Kolego PPSZrozumiem, ze chodzisz na Manualu i na Dyskrymiancji...następnie ustawiam dyskryminacje i opuszczam cewkę na jakieś 15 cm (pusc przycisk na wyzej nad ziemią - np 30cm) ...i naciskam jeszcze raz przycisk " (drugi raz nacisnij przycisk, ale juz nizej - np. 10-15cm)i powinno byc okijesli uniesiesz cewke powyzej ustawionego poziomu, na przyklad wejdziesz na gorke, albo wyjdziesz z okopu - Smetek bedzie piszczal-to normalka na Manualu, trzeba czesto dostrajac niestety.powodzenia z HS-em, to dobrzy sprzet tylko trzeba sie Go nauczycpozdro
suchy ss Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 jesli dyskr. to tylko manual i jest to wielka wada bo trzeba go dostrajac i nie szalec" zabardzo z cewka z gory na dol:/, a moze masz jeszcze w okolicy jakas wieze tv? proponowal bym Ci chodzic na auto i GD, bo ta dyskr. to o ch..a rozczaś:]
PPSZ Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Napisano 21 Czerwiec 2007 Dzięki za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie czy można jakoś określić w przybliżeniu, co odrzuca dyskryminacja i w jakim położeniu Np;1-wszystko 2-wszystko oprócz małych drucików Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi to napisał
220V Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 PPSZmusisz sam troche poeksperymentowacniestety dyskryminacja w HS3 nie jest mocna stroną tej wykrywki-tzn. jest malo dokladnapo drugie zalezy co chcesz nim kopac - rozumiem,ze skoro GO kupiles, to militaria!optymalnie w lesie polecam ustawienie Dyskrymy na okolo 2,5drobniejsza stal odrzuci, ale roznego zlomu i tak sie nakopiesz... a wiekszych fantow glebiej na pewno nie ominiesz...pozdro
PPSZ Napisano 22 Czerwiec 2007 Autor Napisano 22 Czerwiec 2007 Acha mam jeszcze 1 pytanie czy zasięg 31 cm na monete 2 zł bez słuchawek to dobry wynik dla smętka.
PPSZ Napisano 22 Czerwiec 2007 Autor Napisano 22 Czerwiec 2007 Jeszcze jedno pytanie do doświadczonych kolegów, jeżeli dostroję wykrywacz do gruntu i machnę saperką nad cewką od góry to wydaje mi się, że ma mniejszy zasięg niz. w powietrzu i tu pojawia się moje pytanie czy po dostrojeniu do gruntu wykrywacz ma większy zasięg pod cewką niż nad nią może to głupie pytanie, ale proszę o odpowiedz.
PPSZ Napisano 22 Czerwiec 2007 Autor Napisano 22 Czerwiec 2007 Wruciłem z testów i gdy testuje wykrywacz w powietrzu to monete łapie mi z 30 cm a gdy go dostroje do gruntu to może z 15 co sie z nim dzieje jest uszkodzony czy co niemam pomysłu
PPSZ Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Napisano 23 Czerwiec 2007 nikt nie pomoże myślałem że smętkowców jest paru na tym forum
suchy ss Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 ja tam nie narzekam w terenie:) znajduje i monety i militarke, nigdy nie robilem \\ estow\\" wiec nie jestem w stanie Ci pomoc bo nie mam w takim czyms doswiadczenia:(. Moim skromnym zdaniem po prostu wskakuj w las i targaj wszystko co popadnie:)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 22:43 23-06-2007
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.