czabak1 Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 WitamJak w temacie,warto dać te pieniądze za tego CZ5?Ściemy chyba w opisie nie ma,w zeszłym roku widziałem gościa z takim sprzętem na przetrzepanym teoretycznie miejscu,po 2 godz.miał garść monetek,łuski,jakiś medal itp.i to z takich głębokości że ALL-e i Rutusy ustwione na maxa nawet nie mruknęły.Co sądzicie?
czabak1 Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 Zapomniałem dać link,sorki.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=203382029
Edik Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Witam,Najwiecej rzetelnych informacji znajdziesz o nim w tescie Congera.Genearalnie wykrywacz jest latwy w obsludze, dwie czestotliwosci pracy - dwa osobne tory pracy,jakas obrobka sie tam dokonuje ale nie jest to multifrequency taka jak u Whitesa i MinLaba. Przelacznik trybow do poszukiwan w noralnych warunkach i na plazy NORM/SALT- na plazy powinien sie wiec sprawdzic doskonale. Ten przelacznik to bowiem bardza ciekawa rzecz, zmienia przesuniecie fazy dla dalszej obrobki w terenie z gruntem o dobrej przewodnosci, jakim jest plaza:)Slyszalem o nim rozne opinie(na plazy z CZ jednak nie chodzilem). Filtry, typu two-filters, czyli detektor tzw. slow motion, nie trzeba szybko przemiatac cewka, i nie ma strat przy takim przemiataniu w glebokosci penetracji. Praca ocywiscie dwukanalowa + trzeci kanal do jej synchronizacji.Jesli chodzi o jakosc elektroniki, to tylko analogowka, ale uklady dosc dobrej jakosci, jak widac na zdjeciach(z linku odkrywcy) wiekszosc rezystorow o tolerancji 1 procent ale detektor ten posiada bardzo wiele potencjometrow montazowych i w przyszlosci na pewno przyjdzie nam go wyslac do serwisu w celu poprawek ustawien fabrycznych.Jesli chodzi o dyskryminacje to chyba najwieksza bolaczka tego sprzetu. Wedlug mnie nie jest dobrze opracowana(w tescie Congera przeczytasz sobie w jaki sposob ona dziala. Moim zdaniem duzo lepsza dyskryminacje maja np. Tejony(Tesoro) oraz te nowsze bazujace na Tejonie: Cibola i Vaquero. Dobra dyskryminacja jest tez w DeLeonie i tym samo w Cortesie.Nie wiem co jeszcze o tym sprzecie napisac, w linku ponizej znajdziesz wiecej. Ogolnie nasuwa mi sie taka refleksja, ze jest to sprzet raczej na warunki amerykanskie niz na polskie. PozdrawiamEDIK
Edik Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 http://www.proscan.gliwice.pl/zakladka: Tech-infoEDIK
Piorek Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Pomimo ze to moja aukcja dodam cos od siebie, sam uzywam Fishera CZ-3D. Wykrywacz ten mialem okazje sprawdzac z kilkoma innymi modelami zachodnich" wykrywek, seria Fisherow CZ posiada zalety:a. wysmienite zasiegib. doskonala dyskryminacja, szczegolnie przy malych przedmiotach oraz przedmiotach zelazno-kolorowychc. identyfikacja tonowa!!!d. pancerna konstrukcja wykrywaczae. prostota obslugiWady:a. podatnosc na zaklocenia (np. inny wykrywacz o podobnych parametrach, linie energetyczne od SN do gory)b. pradozernosc modelu CZ-70Proc. masa i wywazenie pozostawiaja nieco do zyczeniad. podatnosc na zmiane mineralizacji gruntu, sprawia to klopoty szczegolnie przy poczatkach zabawy z wykrywaczem.e. cenaWadozalety (wg. Piorka)a. zamilowanie do stali, ja nie chce nigdy wiecej kopac dolow po pas za mozdzierowkami.Chce zwrocic Wam uwage na inna aukcje:http://www.allegro.pl/item203958090_fisher_cz_7_a_pro_z_glosnikiem.htmlSprzedajacy opisal lepiej niz ja swoj wykrywacz.Kwestia dyskryminacji:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=41387O porownania dyskryminacji w wykrywaczach Cortes- CZtki najlepiej pytac ALL'a. On mial przez jakis czas doczynienia z tymi wykrywaczami.Podsumuje - seria QuickSilver to wykrywacze idealne na warunki polskie i wszystko to co zalega u nas w ziemi. Jesli specjalizujesz sie tylko w drobnicy kupuj cos innego, jesli szukasz tylko zelaznej militarki tez kupuj cos innego, jesli interesuje Cie wszystko z przewaga koloru bierz CZ i naucz sie go oblugiwac.Jak pisalem wczesniej, mialem doczynienia z praktycznie cala seria Fisherow CZ (poza CZ-6) porownywalem je miedzy soba jak i z wykrywaczami innych producentow.Piorek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.