Skocz do zawartości

Dylemat początkującego :)

mijagiii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich :)

Jestem początkującym szperaczem i od ponad roku w poszukiwaniach ograniczałem się do przeszukiwania starych szop, a ile razy wejde na forum i czytam, że wyciągacie fajne fanciki za pomoca wykrywki to stwiedziłem że też musze sobie sprawić sprzęcik. Tylko że teraz jest najwiekszy dylemat bo... mój budżet ogranicza się tylko do 600zł więc niewiele, wstępnie się rozglądałem co moge mieć za to i tak np.
zastanawiam sie nad MD-3010,Garrett ACE 150,Discovery 1100.
Jeśli mógł bym prosić o jakąś pomoc w wyborze sprzęcika, oczywiście jestem otwarty na wasze propozycje co do wykrywaczy
Fajnie by było jeśli mógł bym nim znaleśc zarówno monetki jaki i militarke :)

Wiem ze jestescie ekspertami więc licze na wasza pomoc
Pozdrawiam :D
Napisano
monetki i militarke"; budżet do 600zł. Proponuje dozbierac stówke albo przyczaić dobra okazje i kupic Rutusa Ultre 2 jest sprzetem uniwersalny, nadajacy sie do poszukiwania zarowno militarki i moniakow.
Jest sporo urzytkownikow natym forum ktorzy Ci to potwierdz gdyz pracuja natym sprzecie.Ja chodzilem nanim 6miesiecy i przesiadam sie na wyzsza połke ;)(sprzet juz sprzedany). Super serwis masa zadowolonych urzytkownikow, nic jak polecam...
ACE 150 podobno dobry sprzet ale tylko na moniaki....
MD... to jest chyba Chińszczyzna ztego co widac masa jest tewgo sprzetu na allegro i zadobrze sie nie sprzedaja...
Pozdrawiam Suchy
Napisano
hm... patrzyłem własnie na forum odnośnie Rutus Ultra 2 i musze przyznac że zapowiada się on bardzo ciekawie, z tym że cena jest nie taka jak bym chciał hehe. A możę znacie jakąś inną wykrywkę tańszą ale taką zeby dawała rade? albo poprostu dozbieram kaske i zainwestuje w Ultra 2:) sam już niewiem

Pozdrawiam :)
Napisano
Moje zdanie jest takie:
- MD odpść sobie już na wstępie - kasa wyrzucona w błoto
- RUTUSIK jak najbardziej polecam
- 150 - na moniaki o kolorki daje rade
- na militarke możesz wybrać SMĘTKA ale wtedy już gorzej masz z drobnicą,

pozdro
Napisano
Może smętek (hs-3) używany, mój kumpel na takim sprzęcie śmiga i wyciąga militarke i czasami jakieś kolorki, co prawda jest on głównie wykrywką na militarke, ale ma 2 wielkie zalety dobry zasięg i żywotność bateri (ponoć w słuchawkach można na nim śmigac cały sezon). Ale za 600 to używka z alledrogo.
Ja osobiście radziłbym ci poczekać , dozbierać kaski i kupić nowy sprzęcior.
PozdrO
Napisano
Zrobie tak jak radzicie poczekam troszke, wpadnie kaska to kupie nowego sprzęta. Smętek to w sumie tak średnio by pasował, mi zalezy na militarce i na monetkach tak samo, więc skoro mówicie że jest on głównie na militarke, ale przyznać trzeba że plusa ma za zasięg :). No ale kto co lubi :) Chyba puki co zostane przy Rutusie :) ale jestem dalej otwarty na nowe propozycje

Pozdrawiam :)
Napisano
A ja polecam Rutus Solaris próbowałem go wczoraj jest super a sam mam Rutus Firsta i też jestem zadowolony wada ich to to że są nie ergonomiczne co do miejsca jakie zajmują nawet po złożeniu .
Napisano
Polecam HS3 koszt nowego to około 850 zł + przesyłka + 6 baterii R14) ma dobry zasięg a baterie trzymają bardzo długo
Pozdrawiam
VIS
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie