aegirsson Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Witam, w jaki sposób można by wyczyścić stary hełmofon ?Może szmatą ze spirytem ? Widać że jest mocno zużyty, szkoda by to popsuć, nie wiem jak się za to zabrać. pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Kiedyś kupiłem hełmofon w agencji mienia wojskowego z lat 50-tych. Był makabrycznie wypaprany i śmierdzący (nie podarty). Wyprałem go w pralce automatycznej i jest jak nowy. Laryngofon przed praniem zdemontowałem. Pozostały minimalne slady smaru na irchowej części. W moim wypadku ryzyko było niewielkie bo kosztował około 2zł, coś musiałem z nim uczynić bo po przyniesieniu do domu i wyjeciu z reklamówki smród był niedozniesienia.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2007 W tym moim kabel ledwo się trzyma, pralka odpada.Co ciekawe, rozmiar tegoz jest jakby na głowe 6latka, no i czarny jest ( nawet nie jest mocno wyblakły ). Tak przy okazji co to jest za materiał ? Brezent chyba, wzmocniony" bródem. Ten twój też czarny jest ? ( innych chyba w lwp nie było ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Jest czarny. Brezent to to nie jest raczej bawełna, wykończenia z irchy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Wyprałem w miednicy i jest git, z pod brudu odsłoniły się numer i data tegoż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pis001 Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Na takie rzeczy najlepiej działa płyn do mycia naczyń i ciepła woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.