oskarxyz Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Czym najlepiej zakonserwować bagnety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Smarem grafitowym... Ja zawsze tak konserwuje i bardzo ładnie sie prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2007 A co sądzisz o urzyciu wazeliny technicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Jak nie będziesz dotykał to taka wazelina może być.Wojte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 No raczej bedzie dotykał bo ja przynajmniej raz w tygodniu wszystkie moje bagnety przecieram i czyszcze... A jak ktos przyjdzie do mnie to tez dosc czesto je ogląda... Najlepszy moim zdaniem do konserwacji jest smar grafitowy. Bardzo ładnie wygląda przetarty nim bekielit na bagnetach niemieckich... A tak a propo to jaki bagnet chcesz zakonserwowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Jeżeli miałbym je dotykać to zdecydowanie wybrałbym wazelinę techniczną, a nie smar grafitowy, chyba że do tego dotykania i oglądania zakładałbym ubranie robocze, a przynajmniej rękawice.Chociaż muszę przyznać, że smar grafitowy bardzo dobrze zabezpiecza przed korozją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Jeżeli sie dobrze wyczysci/przetze konserwowaną rzecz to nie trzeba ubrania roboczego... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Niedawno przeczytałem ,że mozna bagnety zabezpieczyć też roztworem benzyny eksstrakcyjnej z parafiną.Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Nie wiem... Nigdy o tym nie słyszałem... No ale wez jakis gorszy bagnet albo jakąs taką rzecz , wysmaruj noi zobaczysz czy dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Sposób z parafiną jest chba OK. bagnet prezentuje się nieźle.Wkrótce wrzucę fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.