ja20 Napisano 25 Maj 2007 Autor Napisano 25 Maj 2007 witam poszukałem troszke w necie, ale chciałem się dowiedzieć kilku rzeczy od osób które tam były.wybieram się z dziwczyną żeby obejrzeć ospuszczone wsie.jedziemy bez wykrywki.nbie interesują więc nas miejsca na fanty a bardziej chcieliśmy poprostu połazić.czy ozstało coś po tych wsiach np.pozostałości budynków?miejsca gdzie można przenocować?jakiś dach nad głową kawałek podłogi nam wystarczy.gdzie polecacię się wybrać?
matthew Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Polecam okolice Otrytu. Mniej ludu niż na deptakach",sporo opuszczonych wsi, ogólnie super klimat.Co do noclegów to polecam namiot, pozostajecie mobilni, a w razie czego miejscowi gospodarze Was nie wyrzucą.
cis Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Początek przykładowo Baligród - skręt w prawo na Wołkowyję: Radziejowa (dosyć duża wieś, oczywiście w czasie przeszłym, pozostał cmentarz po prawej, gdzieniegdzie widoczne tarasy po chatach) , dalej skręt w prawo na Tyskową, jak pieszo to można przez las do Łopienki, następnie drogą na wysokości zlewiska Solinki z Wetlinką, wzdłuż tej ostatniej (Skała Szutyńska) do do wsi Zawój (Skała Tworyńska), dalej przez przełęcz Szczyciską droga do Sanu - widoczny naprzeciw most (Jeżeli ktoś jest samochodem można dojechać tą drogą z Baligrodu na Wołkowyję, w tej ostatniej na skrzyżowaniu w prawo przez Bukowiec na Rajskie, a w nim tuz przed mostem na Sanie w prawo, aż do zakazu czyli mostu po lewej). Z rejoniu tuż przed mostem (za nim Otryt) - można troszkę nie po drodze - odbiega droga prowadząca w kierunku płd-zach do Studennego (we wsi po lewej i prawej stronie drogi widoczne tarasy po chałupiskach), a jak nie to drogą przed tym samym mostem w prawo na Tworylne, następnie wzdłuż Sanu do Krywego (chyba z tego co widzę na forum nie trzeba reklamować), z Krywego do Zatwarnicy, Dwernika do pętli, a tu w prawo na Ustrzyki i Cisną i po drodze. A co ja tu będę gadał dobra mapa ( i kompas w razie czego)i tyle, reszta sama przyjdzie".pozdr.
RYSIEK-SANOK Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 cisu zapomniales dodac o okolicach Wisloka Wielkiego w strone Surowicy.Tam niestety potrzebny bedzie namiot,po wiosce pozostaly tylko piwnice,kapliczki i w lesie cmentarz,majac odkrywke mozna znalezc tam wiele rzeczy codzienego uzytku i militariów,pozdrawiamcis a jak przedstawia sie sprawa w radoszycach? byls tam?
cis Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Rysiek Wisłok Wielki jakoś nie po drodze w tej mojej trasie. Co do Radoszyc, to wioska zamieszkała z rejonem dość często uczęszczanym przez SG (tak dla poszukiwaczy).pozdr.
RYSIEK-SANOK Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 slyszalem ze sg sie tam dosc czesto kreci,nieznam wiele miejsc w bieszczadach a sam nie mam pojazdu,wiec nie chce sie zapuszczac zadaleko,cis co powiesz na wspolny wypad? o ile masz ochote
ja20 Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 dzięki za pomoc.niegdy nie byłem w Bieszczadach więc wszelkie info jest bardzo ważne.oczywiście jak wróce wkleje troche fotek.
barbi Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 proponuje zakup książki ,,zapomniane bieszczady jeśli nie zakup to obejrzenie potem wtprawa od rajskiego do sianek moc wrażeń tam jest super
beskid 45 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 a najlepiej to kupić mape wig tam sa zaznaczone stare miejscowości i po sprawie
motyl71 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 w zeszłym roku odwiedziłem wieś o której pisze cis (radziejowa)przy drodze z Baligrodu do Wołkowyi, niesamowite wrażenie, cisza, spokój, i tylko pozostałości po sadach owocowych i cmentarz przypomina że kiedyś była tam wioska. warto odwiedzić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.