Skocz do zawartości

Opiszcie o

Gość kaliber

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszcie o swoich spotkaniach w lesie z leśnikami i policją jeżeli i taka się przyplątała.Interesuje mnie jakie mieliście konsekwencje i jak takie spotkanie wygląda.Pozdrawiam

a ta tak spotkalem borowego 1-nie uciekac 2-przedstawiac sie jako student historii badajacy praktycznie teren 1-usmiechac sie . ja trafilem na lesnego w okolicy urodzajnej w nie wypaly , a pan lesniczy nawet mnie ostrzegl zeby tu nie kopac bo moze bys kuku i grzecznie pokazal gdzie jest najwiecej okopow i stanowisk , stwierdzil -,, panie mafia lata po lasach i wykopuje rozne niewypaly a potem wysadzaja w stolicy samochody ,,wiec nie bylo tak zle , zawsze mozna sie zaslonic nieznajomoscia prawa

Tam gdzie szukam jest pelno Strazy Granicznej. Przemytnikow nie ma, turysci o tej porze to rzadkosc, wiec chlopaki zeby sie jakos rozerwac lapia poszukiwaczy. Z reguly konczy sie na sakramentalnym ie zabralem bloczka mandatowego, wiec sie wam upiecze". Lesnikow spotykam, z reguly ograniczaja sie do pouczenia o zakopywaniu dolkow. Rada jest taka, zeby przed kopaniem pojsc jednak do lesnika i go o tym powiadomic, moze ewentualnie odmowic. Ale co to znaczy w obiczu znalezisk?

nie no zdecydowanie trzeba szanowac pania przyrode i zakopywac dolki wtedy nie beda sie lesni wpieniali , ja im sie nie dziwie poniewaz sam widzialem jamy po poltora metra glebokosci zopelnie nie zabezpieczone czym to grozi dla zwierzyny latwo sobie wyobrazic , ogolnie jak ty lesnemu tak on i tobie a i jeszcze twoim kolegom

nieznajomosc prawa cie nie usprawiedliwia, mozesz go nie znac a i tak kare zaplacisz, prawo jest ogolnodostepne i twoim obowiazkiem jest zaznajomienie sie z nim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie