maskot5pu Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 witam pytanie może dość dziwne ale jakoś mnie intryguje.czy istniał polski podgrzewacz taki jak w niemieckiej armii ktoś mi kiedyś wspominał o spirytusowej kuchence proszę o info na ten temat
Widd Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Widziałem tylko mały podgrzewacz spirytusowy do celów medycznych, czyli W.P.SAN. Podgrzewacza okopowego polskiego nie, ale z chęcią zobaczę.
maskot5pu Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 no na razie wychodzi że Polacy byli skazani na zimną wodę i konserwy może jednak ktoś coś wie na ten temat ????
maskot5pu Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 na allegro było coś takiego może o to chodzi
lucjusz8 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Mnie kojarzą się dwaj producenci:ESPEFA KRAKÓW (wyglądem przypominający ESBITA)i chyba Z.M.DĘBA (bardziej skomplikowany z palnikiem).Pozdr,Łukasz.
lucjusz8 Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Taki jak ESBIT. Mam wkleić tu zdjęcie Esbita?Polacy robili kopie tego b.dobrego i popularnego kochera.Widziałem kiedyś na allegro takowy z wytłoczonym napisem ESPEFA KRAKÓW.Są też i teraz aukcje polskich kocherów wyglądem i zasadą działania przypominających ESBITA. Sam takowy posiadam z oznaczeniem WP 69:http://allegro.pl/item199490827_kuchenki_polowe_kocher_do_rekonstrukcji.htmlPozdr,Łukasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.