Skocz do zawartości

Toruń-wykopki

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witamy,
jesteśmy pod wrażeniem sobotniego spotkania w Toruniu na fortach.
Bardzo, ale to bardzo nam sie podobało.
Nie żałujemy tych 6 godzin spędzonych w samochodzie w drodze do i z Torunia:)
Po pierwsze, to jest doskonały przykład na sprawne i sensowne działanie forum w internecie
- na rzucone hasło, w ciągu paru dni skrzyknęła się załoga.
Gdyby to była inna pora roku, pewnie byłby tłok:)
Po drugie, była to niepowtarzalna okazja obejrzeć taki obiekt , poznać jego historie i być świadkiem odsłonięcia " korytarza prowadzącego do kopuły
- chwila ciężkiej pracy (chyba nie wszystkich uczestników:) ) i niezły dreszczyk emocji.
Atmosfera spotkania była wspaniała, niech żałują Ci co nie byli.
Na nas możecie liczyć następnym razem , mamy nadzieje że już przyjedziemy w wiekszym gronie.
Pozdrawiamy
  • Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Etam najciekawsze w tym było to że nie było organizatorów, to moc forum, jeden przyniósł piwko, inny kiełbaski, stół, ktos tam pogadał z właścicielem itd.

To siła KOLEKTYWU KOPACZO-BUNKROWCÓW
Napisano
Ja rowniez bardzo sie ciesze ze impreza sie udala i tak licznie sie zjechaliscie!Koledzy musze sie przyznac ze chodzenie w kanalach dalo mi sie we znaki.:) Jeszcze raz dziekuje ludziom z Sierpca za znalezienie moich dokumentow:)TNT Ciebie mozna sluchac bez konca -nawet do 2 w nocy :)))-skacowany Sapertorun
Napisano
Pragnę też podziękować pomysłodawcy spotkania Monsunowi, organizatorom Jankowi i Saperowi. Wielkie dzięki tez dla obecnego gospodarza za łaskawą ofertę pozwalającą nam na wybranie i zagospodarowanie wypranych pomieszczeń na cele klubowe. Jest to bardzo ważne, gdyż praktycznie mamy już stałą swoją bazę na kolejne spotkania. Reszta zależy od naszej inwencji i jak sale zaadoptujemy.
Serdeczne dzięki sponsorom, którzy uraczyli około 30 osób, kiełbaskami, piwem i szampanem.
Pragnę też podziękować żonie Sapera za gościnę, pyszną dziczyznę i wyrozumiałość.
Muszę tu nadmienić że impreza nie skończyła się na forcie. Odwożąc kolegów i Sapera na Wrzosy, wylądowaliśmy u niego w domu. Gościnę zakończyliśmy po 3 w nocy, wspominając stare dzieje, motocykle i granaty. Dlatego jeszcze raz dzięki za wyrozumiałość dla żony Sapera.
PS: Cieszę się że stare wino z pochodzące z odgruzowanej piwnic smakowało eksploratorom.
Napisano
Tu zona sapera :)
TNT bedzie naprawde milo mi goscic Ciebie raz jeszcze bo jestem pod wielkim wrazeniem Twoich opowiesci :)A w zamrazarce mam jeszcze dzikie kaczki :))

pozdrowienia dla kopaczy!

Dorota
Napisano
Witam,
pozdrawiam wszystkich, obecnych na tym spotkaniu. Impreza była przednia - z tego tytułu chciałem podziękować Jankowi i Saperowi za pomysł z Fortem ( w knajpie nie byłoby to samo). Najciekawsze jest to, że nie było żadnych organizatorów tej imprezy, wszyscy obecni storzyli świetną atmosferę. Rozmów na temat poszukiwań nie było końca - TNT chylę czoła przed Twoją wiedzą. Co do wina (baaaaardzo starego), które przywiozłeś chyba nie muszę nic mówić...pyszne, potwierdzi to każdy.
aha...mówimy o osobach, ale był tam też pies Janka. W tym momencie pragnę go pozdrowić w imieniu moich spodni:)))))))
he..he..
Do usłyszenia i zobaczenia następnym razem.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
To i ja podziekuje wszystkim za wspaniala atmosfere - opowiesci przy piwku i kielbasce.... i za caloksztalt:)
Oznajmiam tez ze fotki sie udaly:) Jest tego wszystkiego 122 sztuki - cos ok 66,5 Mb:)
Mam nadzieje ze jeszcze nie raz sie spotkamy

Pozdroofka
Aro - fotoreporter wojenno wykopkowy;)
Napisano
To może nie zamieszczaj wszystkich, tylko zrób galerię na stronie odkrywcy z kilkoma wybranymi fotami. Masz foty oświetlonej zniczami szpaleru drogi prowadzącej do sali w której imprezowaliśmy. Bardzo zajebisty pomysł przynajmniej nikt nie bładził i mozna było obejść się bez latarek.
PS: Przypominam też aby wszyscy zainteresowani podali swoje namiary np. przez Sapera, aby mogli kozystać z innego forum nie opciażając tego zbytnio sprawami Torunia.. W ciagu tygodnia wszyscy otrzymaja zwrotnie hasła dostępu, mozecie też kontaktować się ze mną w tej sprawie na GG 815313 Wasze namiary przekaże Jankowi, on i tylko on dostarczy wam hasła dostępu do forum.
Napisano
Janek, niestety Bydgoszcz nie dojechała, i bardzo żałujemy. Ale myslę że jeszcze nie raz zorganizujecie spotkanie.

Pozdrowionka
Napisano
Witam wszystkich!

Było super i cieszę się z tego, że mogłem obejrzeć od środka coś na co kiedyś mogłem popatrzeć tylko zza płota. A od środka... no cóż, każdy widział. Towarzystwo super, żarełko, pićku no i opowieści. Więcej takich klimatów!!!
Najbardziej podobał mi się kanał (do dziś bolą mnie mięśnie - Saper jestem pełen podziwu, jak ty tam kurna wlazłeś???.
Mam nadzieje, że znów szybko się spotkamy.

Tomek
Napisano
No wiesz Cygi .
Przeciez po alkocholu wszystko sie kurczy.Ha ha ha , ja tez sie sobie dziwie .Bardzo sie ciesze ze bylo gdzie zawrocic i ze nie mosialem na wstecznym wracac, bo miejsca bylo naprawde malo.A co do kolan i krzyza to z Jachem tez cierpimy bo bylo to troche daleko , a my stare dupy jestesmy.Troche zalujemy ze ludzie z innych miast nie dopisali ,ale mysle ze nastepnym razem sie zjawia. Pozdrawiam.
Napisano
Widze ze ludzie w moim miescie nie proznuja... Ciekawe ilu z Was znam osobiscie, bo chyba niewielu. Jestem chetny na wspolna imprezke raz czy drugi, jesli ktos jest zainteresowany to niech walnie miala . vouk@wp.pl

Pozdrawiam.

Vouk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie