Skocz do zawartości

Toruń-wykopki

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pogoda zapewniona, nic nie wskazuje aby w sobote wieczorm padało.
  • Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
OK, będę o 14. Brama bedzie otwarta czy trzeba komus podac jakies hasło: najlepsze kasztany rosną.... itd?

Pzdr Mariusz
Napisano
zabiore grila, ale przyjemniej to bdzie przy ognisku.
Napisano
Rozmawiałem właśnie z Gdańskiem. Mała ekipa chce też przyjechac na nasz zlot, o ile nic im nie pokrzyżuje planów do jutra.
Napisano
Własnie rozmawiałem z ludzmi z Gdańska , też wypierają się na nasze spotkanie. Mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje ich planów.
Napisano
weźta nigy mało, też bydziem mieli, witamy śierpc,
a i zdradze tajemnicę

Tam będzie muzeum w forcie dlatego tak ładnie tam sprzątają i doprowadzają obiekt do oryginału.

pozdr
Napisano
witam serdecznie

to ja Wasz fotooperator ;)
nie wiem jak Wy, ale mnie się podobało :) i mam nadzieję że bedę mógł się z Wami jeszcze spotkać. Z przyjemnością obejrzałem sobie to raz jeszcze ;)

PS. Monsun ja tak naprawdę jestem w porównaniu do Was lajkonikiem w tych sprawach, ale od czegos trzeba zacząć, dlatego sprawdziłem ;) to było MG34 , robili też takie zestawy po dwa z dużym celownikiem po środku montowane chyba na bombowcach, bo z takim fajnym koszem na łuski (tak myśle że na łuski...?) znalazłem nawet fotę :)

pozdrawiam
Napisano

Witam wszystkich.

Spotkanie odbyło się i było fajnie, przynajmnie wedle mojej oceny.

Podziękowania dla delegacji z Sopotu.
Podziękowania dla delegacji z Chełmży i Sierpca i okolic.

Wszystkim było nam miło że frekwencja dopisała.

Spotkaliśmy się w tym oto malowniczym miejscu.

Napisano
Witam,
My również możemy pochwalić się zdjęciami z wczorajszego spotkania grupy kalisko-ostrowskiej. A swoją drogą tylko pozazdrościć takiego miejsca i rozmachu imprezy. Życzymy powodzenia. Oby tak dalej.

Grupa kalisko-ostrowska
Napisano

Hej bydgoszcz daliście ciała co ? nie przyjechaliśta ?

Potem zabraliśmy sie do pracy usuwając pozostałości postkomunistycznej polityki ekspancji masowej produkcji, gdy wywożono cegły i wszystko co się dało przetopić.

Na szczęście, być może zamurowno arteię komunikacyjną do jednej baterii pancernej.

Oczom naszym ukazał się kompletny mechanizm, sterowniczy kopuły i działa - którego niestety już nie ma.

Napisano

Udało się potwierdzić dane historyczne co do producenta, i szokujące zachowane oryginalne drewniane podesty dla obsługi. Dzięki bogu fort jest teraz w dobrych rekach i strzeżony , pozostanie dla potomnych ale ile jest takich miejsc wspaniałych gdzie dewastacja trwa nadal, znów metal i złom sa w cenie (przyczyną zubożenie społeczeństwa)

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano
Impreza byla wspaniała.Piwko,stare wino,kiełbaski jedzone i pite w tak wspaniałych wnętrzach smakowały wybornie.Niesamowitości i tajemniczego nastroju dodawały porozstawiane w zakamarkach małe świeczki.Zwiedzanie wspaniale zachowanego mechanizmu lawety armatniej było uwieńczeniem tego wieczoru.Rozmowy o znaleziskach,przygodach ,wykopkach toczone w tak niesamowitym miejscu nabierały zupełnie innego wymiaru.
Jednym słowem ,kto niebył to wiele stracił.
Było ekstra.
Składam wielkie podziękowania dla organizatorów za tak miłą atmosferę i poczęstunek.
Z poważaniem Etam.
Napisano
Impreza byla wspaniała.Piwko,stare wino,kiełbaski jedzone i pite w tak wspaniałych wnętrzach smakowały wybornie.Niesamowitości i tajemniczego nastroju dodawały porozstawiane w zakamarkach małe świeczki.Zwiedzanie wspaniale zachowanego mechanizmu lawety armatniej było uwieńczeniem tego wieczoru.Rozmowy o znaleziskach,przygodach ,wykopkach toczone w tak niesamowitym miejscu nabierały zupełnie innego wymiaru.
Jednym słowem ,kto niebył to wiele stracił.
Było ekstra.
Składam wielkie podziękowania dla organizatorów za tak miłą atmosferę i poczęstunek.
Z poważaniem Etam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie