Gość Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Pogoda zapewniona, nic nie wskazuje aby w sobote wieczorm padało.
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 To zgraliśmy się stosunkowo szybko. Gratulacje. Będę o 14.00.Do zobaczeniaPozdrawiamMarcin
sapertorun Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Panowie.Czy ktos moze zabrac ze soba grilla?.Bedziemy wdzieczni.
mt Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 OK, będę o 14. Brama bedzie otwarta czy trzeba komus podac jakies hasło: najlepsze kasztany rosną.... itd?Pzdr Mariusz
sapertorun Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Co to Cisza przed wyborcza"? :))))
Gość Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 zabiore grila, ale przyjemniej to bdzie przy ognisku.
Gość Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Rozmawiałem właśnie z Gdańskiem. Mała ekipa chce też przyjechac na nasz zlot, o ile nic im nie pokrzyżuje planów do jutra.
Gość Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Własnie rozmawiałem z ludzmi z Gdańska , też wypierają się na nasze spotkanie. Mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje ich planów.
sapertorun Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Zapraszamy.Forcik to perelka.Bedzie milo.
Etam Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 Dwie osoby z Sierpca będziemy między 14 a 15.EtamZabrać jakieś jedzonko kiełbaski chlebek???
janek_toruń Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 weźta nigy mało, też bydziem mieli, witamy śierpc,a i zdradze tajemnicę Tam będzie muzeum w forcie dlatego tak ładnie tam sprzątają i doprowadzają obiekt do oryginału.pozdr
Gość Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 witam serdecznieto ja Wasz fotooperator ;)nie wiem jak Wy, ale mnie się podobało :) i mam nadzieję że bedę mógł się z Wami jeszcze spotkać. Z przyjemnością obejrzałem sobie to raz jeszcze ;)PS. Monsun ja tak naprawdę jestem w porównaniu do Was lajkonikiem w tych sprawach, ale od czegos trzeba zacząć, dlatego sprawdziłem ;) to było MG34 , robili też takie zestawy po dwa z dużym celownikiem po środku montowane chyba na bombowcach, bo z takim fajnym koszem na łuski (tak myśle że na łuski...?) znalazłem nawet fotę :)pozdrawiam
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Witam wszystkich.Spotkanie odbyło się i było fajnie, przynajmnie wedle mojej oceny.Podziękowania dla delegacji z Sopotu.Podziękowania dla delegacji z Chełmży i Sierpca i okolic.Wszystkim było nam miło że frekwencja dopisała.Spotkaliśmy się w tym oto malowniczym miejscu.
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 W planie było zwiedzanie fortu, troszkę połazilismy i posłuchaliśmy wielu fantastycznych historii, o podziemiach, skarbach, wojnach , bitwach, wykopkach itp.
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Stół był syto zastawiony , tak więc nikt głodny nie chodził.
Mariusz Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Witam,My również możemy pochwalić się zdjęciami z wczorajszego spotkania grupy kalisko-ostrowskiej. A swoją drogą tylko pozazdrościć takiego miejsca i rozmachu imprezy. Życzymy powodzenia. Oby tak dalej.Grupa kalisko-ostrowska
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Hej bydgoszcz daliście ciała co ? nie przyjechaliśta ?Potem zabraliśmy sie do pracy usuwając pozostałości postkomunistycznej polityki ekspancji masowej produkcji, gdy wywożono cegły i wszystko co się dało przetopić.Na szczęście, być może zamurowno arteię komunikacyjną do jednej baterii pancernej. Oczom naszym ukazał się kompletny mechanizm, sterowniczy kopuły i działa - którego niestety już nie ma.
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Jak widać z proporcji troszkę to duże mechanizma.
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Udało się potwierdzić dane historyczne co do producenta, i szokujące zachowane oryginalne drewniane podesty dla obsługi. Dzięki bogu fort jest teraz w dobrych rekach i strzeżony , pozostanie dla potomnych ale ile jest takich miejsc wspaniałych gdzie dewastacja trwa nadal, znów metal i złom sa w cenie (przyczyną zubożenie społeczeństwa)Pozdrawiam wszystkich.
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Mariuszku to ładuj zdjątka. Pozdrowienia dla was.
Etam Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Impreza byla wspaniała.Piwko,stare wino,kiełbaski jedzone i pite w tak wspaniałych wnętrzach smakowały wybornie.Niesamowitości i tajemniczego nastroju dodawały porozstawiane w zakamarkach małe świeczki.Zwiedzanie wspaniale zachowanego mechanizmu lawety armatniej było uwieńczeniem tego wieczoru.Rozmowy o znaleziskach,przygodach ,wykopkach toczone w tak niesamowitym miejscu nabierały zupełnie innego wymiaru.Jednym słowem ,kto niebył to wiele stracił.Było ekstra.Składam wielkie podziękowania dla organizatorów za tak miłą atmosferę i poczęstunek.Z poważaniem Etam.
Etam Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Impreza byla wspaniała.Piwko,stare wino,kiełbaski jedzone i pite w tak wspaniałych wnętrzach smakowały wybornie.Niesamowitości i tajemniczego nastroju dodawały porozstawiane w zakamarkach małe świeczki.Zwiedzanie wspaniale zachowanego mechanizmu lawety armatniej było uwieńczeniem tego wieczoru.Rozmowy o znaleziskach,przygodach ,wykopkach toczone w tak niesamowitym miejscu nabierały zupełnie innego wymiaru.Jednym słowem ,kto niebył to wiele stracił.Było ekstra.Składam wielkie podziękowania dla organizatorów za tak miłą atmosferę i poczęstunek.Z poważaniem Etam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.