Skocz do zawartości

Toruń-wykopki

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam Was,
cieszy mnie taki odzew, dziwię się tylko, że Janek musi wyskoczyć z jakimś cynizmem. janek_toruń - jeśli nie interesuje Cię spotkanie, to zachowaj swoje dziwne komentarze dla siebie. Raz piszesz do rzeczy, jak większość osób na forum, innym razem pierniczniesz tekst po którym się wszystkiego odechciewa typu tekst z dziewicami.

Słuchajcie, jeśli chodzi o samo spotkanie, to jest to w gruncie rzeczy obojętne gdzie się spotkamy. Pasuje Wam sobota (22.11.) po południu? Co do knajpy, to jest to obojętne. Jeśli ktoś z Was zna miejsce, gdzie jest w miarę spokojnie, gdzie można pogadać i napić się dobrego browara, to proszę je podać.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Niech będzie sobota 18. Ustal teraz lokal i wszystko.
Napisano
Więc ta sobota o godz. 18.00. Mi pasuje, a jak tam reszta?
Sapertoruń - pasuje Ci? A knajpa... ANioł, Kotwica, Czarna Oberża...nie wiem, jak wam odpowiada?
W celu poznania ludzi po fachu proponuję listopadowy numer Odkrywcy na stoliku.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
a tak chciaem abadać czy to nie słomiany zapał,
termin mi pasuje,

saper jest w czechach w nocy odpowie jak wróci,

co do miejesca to może na lotnisku na miejscu starego poligonu, w lesie, plus ognisko plus flaszka, plus sledziki,
jak przystało na kopaczy a i pewno pokopać będzie można obok i coś do ogniska wrzucić :)
by się troszkę rozerwać
ok ustalcie mijesce ,,, będę
pozdrawiam
janek
Napisano
Dobra Panowie, to jesteśmy już w trójkę, poczejkamy jeszcze na to co powie saper odnośnie terminu. Jeśli chodzi o knajpę w miarę spokojną, to przy sobocie może być problem...ale jest taka jedna, Bar Boomar przy ul. Grudziądzkiej w Bumarze. Co sądzicie? Ja już sdię naproponowałem, teraz Wasza kolej.

Pozdrawiam
Marcin

Janek co do ogniska, to chyba nie myślałeś o Kaczych D., mojemu kumplowi rozpalili tam ognicho na fajnym dołku. Można się pochlastać, jakie ludzie mają pomysły.
Napisano
Podajcie miejsce, byle nie było problemnów z parkowaniem.
Myślę że pierwsze spotkanie trzeba poswięcić nowej ustawie. Warto by było aby koledzy się z nią zapoznali.
Są już pewne koncepcje co do dalszego działania naszego w jej świetle. Ustawa jest i nic jej nie zmieni w najblizszym czasie, należy nauczyć się z nią żyć. Trzeba to przedyskutować, i podjąc stosowne działania aby kopać , nie oglądając się za siebie.
O ile pierwsze spotkanie dojdzie do skutku, to na następne spotkanie postaram się przywieść prawnika.
Napisano
Więc skoro nikt nie ma propozycji, to ja w takim razie proponuję. Bar Boomar przy ul. Grudziądzkiej, miejsce do parkowania jest na terenie Bumaru, przy Aptece Centrum".
Jest tamn bezpiecznie, bo chłopaki z Asekuracji często się tam pojawiają.
Sobota o godz. 18.00. O.K.? Jest to wersja ostateczna!

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
No to niech będzie fort nr 1, tyle że trzeba będzie zabrać z sobą chyba browara. Win tam juz nie ma w piwnicach ???
To fajne miejsce, fort nad samą Wisłą, może by ognisko ??
Podaj do siebie telefon, to zadzwonie zaraz i ustalimy szczegóły.
Napisano
mozemy tam jeden chodnik se pododkopywac taki co leci do nieistniejącej kaponiery barkowej w przeciwszkarpie, albo pokuć bo jeszcze parę zamórowanych zostało pomieszczeń,(mam komplet oryginalnych planów pruskich - jest do czego porównywać)
ognisko spoko, klucze mam umówione, wartownicy uprzedzeni,
możemy też pokopać ale z latarką bo ciemno będzie ,
albo ognisko też spoko, miejsca do parkowania na placu fortecznym do woli,
aaaaaaaaa te pozwolenia jak co to wiem jak szybko złatwić na grupę, aczkolwiek olałbym to zawsze ciekawiej, ale oczywiście podporzadkuje się większości
pozdr
janek

Napisano
Jak nie ma swiatła przywioze agregat i lampy gazowe. Żaden problem.
Napisano
To może i ja sie podłącze do spotkanka - zwłaszcza w forcieI - slicznie tam:)
Zresztą Janek wiesz, ze za Toba poczłapie wszędzie - pozdroofka Aro - fotoreporter wojenno - wykopkowy:)
Napisano
Witam
Jak będę w Toronto to też wpadne.Może w kilka osób nawet.3mka
Słoma
Napisano
Jak się odgadacie, to dajcie znać. Jak by co, to bumar o 18 w sobotę.

Darz doł, gdyby ktoś jeszcze do soboty kopał......
Napisano
wow jasne można z bydgoszczy , podziły wojen miejskich wsród kopaczy nie obowiązują,
Kangur jak ty pijany wrócisz do domku ? - spoko zapraszamy,

Tyle luda jakeś flagi ładne trza będzie powiesić takie czerwone :) ze słoneczkiem,,,

TO CO SEJMIE WYKOPKOWY <<<< FORT 1 SOBOTA 18 godz.>>>>

potwierdzać /koniec dyskusji/

pozdrawiam serdecznie

ps: aro77 ty niestety nie możesz jesteś za gruby, przykro nam ale sam wiesz :)
Napisano
Janek wstrzymaj się z godzina, jak mamy pokopać i ludzie mają przyjechac z dalszych regionów (np. Słoma to Toruniak, ale studiuje w Olsztynie), to może zaczniemy wcześniej. Szkoda aby ktoś jechał tylko na 2-3 godzinki, jak mamy pogadac i jeszcze sie ubrudzić. Ja tez muszę dojechac do Torunia. Jestem Toruniak ale teraz mieszkam gdzie indziej. W Toruniu mam tylko mieszkanie.
Napisano
do: janek_toruń
tylko nie gruby - ja inwestuje w siebie i....jestem dobrze zbudowany....a jak cos to moge robic jako taran do wywazania drzwi :P
Napisano
Tu żona sapera :)Zostalam upowazniona telefonicznie przez mojego slubnego kopacza( bo sam na wyjezdzie) ze termin mu pasuje , knajpa na Bumarze to niezly pomysl bo mysle ze w tym forcie zimno i chyba raczej nie pokopiecie bo i pozno i ciemno.Moze w forcie umowcie sie nastepnym razem przed poludniem.
Napisano
czesc jestem pierwszy raz na forum i dopiero zaczynam z wykopkami jestem z Grudziądza i bardzo chetnie poznał bym prawdziwych fachowcow w ten dziedzinie :)pozdrawiam Staruch

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie