jastrzab Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 Witam mam pytanie wie ktos moze cos na temat manewrow 17 dywizji piechoty w sierpniu 39 roku w okolicach iwno kostrzyn wielkopolski?
adrian wlkp Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 wiem ze manewry trwały do 23 sierpnia.24 sierpnia ogłoszono mobilizacje i odwolano ich do garnizonu.niestety nie znam dokladnej lokalizacji tych manewrów
jastrzab Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 Witaj Adrian ja wybieram sie tam w niedziele zrobic maly rekonesans jak by co to zapraszam
adrian wlkp Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 jastrzab a slyszałes o tym ze w iwnie niedaleko koscioła spadł podczas wojny niemiecki samolot?pilot zginal.szczatki podobno zostaly uprzatniete przez władze niemieckie.ale co do tego nie jestem pewien.
jastrzab Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 o tym nie slyszalem ale mozna to sprawdzic to co reflektojesz na spotkanie jutrzejsze.A byles moze na niemieckim lotnisku pod Sroda Wlkp?
adrian wlkp Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 sobota odpada bo ide do pracy.niedziela moze byc.zapewne chodzi ci o lotnisko w macznikach.nie byłem.co do kostrzyna niedaleko cmentarza jest stara stodoła z cegiel stawiali ja niemcy w czasie wojny.obecnie jest czesciowo rozebrana.nie dawno był na niej jeszcze duzy metalowy kocioł.cos jakby komin.przeznaczenia nie znam.wiesz moze cos na ten temat?
jastrzab Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 nie na temat tej stodoly nic niewiem a co do niedzieli mam czas do godziny 17 bo pozniej do pracy ide to jak sie umuwimy no i gdzie chcesz pokopac?
jastrzab Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 ja uciekam jak by co to daj znac to moj nr telefonu 667248595
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.