Skocz do zawartości

Iwno-Kostrzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam pytanie wie ktos moze cos na temat manewrow 17 dywizji piechoty w sierpniu 39 roku w okolicach iwno kostrzyn wielkopolski?
Napisano
wiem ze manewry trwały do 23 sierpnia.24 sierpnia ogłoszono mobilizacje i odwolano ich do garnizonu.niestety nie znam dokladnej lokalizacji tych manewrów
Napisano
jastrzab a slyszałes o tym ze w iwnie niedaleko koscioła spadł podczas wojny niemiecki samolot?pilot zginal.szczatki podobno zostaly uprzatniete przez władze niemieckie.ale co do tego nie jestem pewien.
Napisano
o tym nie slyszalem ale mozna to sprawdzic to co reflektojesz na spotkanie jutrzejsze.A byles moze na niemieckim lotnisku pod Sroda Wlkp?
Napisano
sobota odpada bo ide do pracy.niedziela moze byc.zapewne chodzi ci o lotnisko w macznikach.nie byłem.co do kostrzyna niedaleko cmentarza jest stara stodoła z cegiel stawiali ja niemcy w czasie wojny.obecnie jest czesciowo rozebrana.nie dawno był na niej jeszcze duzy metalowy kocioł.cos jakby komin.przeznaczenia nie znam.wiesz moze cos na ten temat?
Napisano
nie na temat tej stodoly nic niewiem a co do niedzieli mam czas do godziny 17 bo pozniej do pracy ide to jak sie umuwimy no i gdzie chcesz pokopac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie