Klucha 72 Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Czy ktoś z was uzywał do elektrolizy glukonianu sodu?W ksiażce A.S. Sękowskich pisze że katoda powinny być pałeczki węglowe, gdzie je można dostać?Jesli nie pałeczki weglowe to co w zastępstwie?Chodzi mi o elektolizę tego oto bagnetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 pałeczki węglowe to łatwo zdobędziesz rozbierając jakąś baterię płaską lub R 20. pytanie skąd weźmiesz glukonian sodu? a poza tym jeśli się nie mylę elektrolizę trzeba robić w gorącym roztworze co komplikuje sprawę.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Glukonian mam a roztwór ma miec 80s topni wiec mysle że dam rade.Dzieki za cynk z pałeczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 lepiej ten bagnet wypiaskuj . Po co się w to bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Tak wygląda mój bagnet po wannie ultradźwiękowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Ja bym go tak zostawił, jedynie olejem natarł. WojtekPS Gdzie dopadłeś taką wanienke gdzie się cały zmieścił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 sopel69 glukonian jak wszystko dostępny jest na allegro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 Cyrograf 15zasmarowałem go wd 40 i jest okiU mnie w miachu w warsztacie samochodowoym mają wanne do której spokojnie wszedł by hełm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 glukonian sodu powinien być dostępny w kazdej aptece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.