tomekk Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 Witam!Odwiedziłem dziś Brochów ( znany pewno wszystkim z bitwy nad Bzurą) , jest to miejsce jak dla mnie magiczne szczególnie w tak piękną pogodą jaka dziś była ;), nie dość ze powiązane z historią to jeszcze tak piękne, oto zamieszczam zdjęcia z mojej dzisiejszej bardziej rekreacyjnej wyprawy. pozdrOtomekk
tomekk Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 Tu widok na jedną z wież , widać miejsca po uderzeniach pocisków.
tomekk Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 i widok ze starorzecza bzury ( przynajmniej tak wywnioskowałem)
tomekk Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 tu widać pociski które utkwiły w murach kościoła
-shrapnel- Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Siema, ja mieszkam około 10 km od Brochowa, często bywam w okolicach. Dużo jest miejsc na wykopki : ) Mam pytanko, tam gdzie na rzece podczas reko Bzury robią przeprawe na przeciwko jest las, zryty okopami, lejami i stanowiskami strzeleckimi, chciałem się zapytać czy może kopałeś tam i jeżeli tak to jakie wyniki? Mi praktycznie poza paroma łuskami i odłamkami nic nie wpadło.Pozdro
tomekk Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 Witam!Kopałem trochę w tym lasku o którym mówisz, ale jedynie wychodziły łuski od mauserka i mośka , a poza tym sporo odłamków, trochę śmieci , i teren dosyc mocno pokopany.pozdrO
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.