studebaker Napisano 1 Maj 2007 Autor Napisano 1 Maj 2007 mam pytanie , czy w pile trwaja jeszcze jakiekolwiek poszukiwania podziemnych fortyfikacji lub czegos takiego , chodzi mi dokladnie o wasze lotnisko czy pozostalosci po nim. dlaczego o tym wspomina, mianowicie na ostatniej gieldzie w chojnicach facio sprzedawal tabliczki znamieniowe samolotow z niemiecka nazwa waszego miata , foke wolf , nr sil. i inne bzdety tam wystepowaly.trzy tygodnie temu ktos zakupil na tej samej gieldzie zegary itp z niemieckich samolotow. prawie od poltora roku wyplywaja nowe fabrycznie pakowane fanty z waszego miata i wszystkie pochodza prawdopodobnie od tego samego kolesia , ktory sie tym bardzo interesowali nagle zniknal z pola widzenia. wiem o tym bo klontaktowal sie z moim znajomkiem ktory ma ciezki sprzet wydobywczy i spora ekipe w temacie. pozdro darek
studebaker Napisano 1 Maj 2007 Autor Napisano 1 Maj 2007 ojojoj , przejzalem szybko archiwum na forum i duzo sie dowiedzialem , bylo kilku zapalenco , min ,,waldi ,, ubi,, itd. ale jakos wszystko ucichlo w 2005 jak makiem zasial , dziwne , bo temat jest niesamowity z tego co w ostatnich kilku dniach sie dowiedzialem.szkoda , ze wszystko umarlo jakis czas temu , bo ktos sie nie zle oblowil i nie powiadomil nikogo z zainteresowanych , podobnie jak w wypadku kosciola cystersow w pewnym malym miasteczku w wielkopolsce....
saaw Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 No kolego to szczerze mówiąc bardzo nas zaskoczyłeś. Tematem interesujemy się już dość dawno i w zasadzie bez większych przerw ale to co napisałeś wprawiło nas w osłupienie!!!
flammenwerfer41 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 zawsze powtarzalem , ze bezczynnosc i gdybanie do niczego nie prowadzi panowie. powodzenia w poszukiwaniach.
Ubi Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Ojj to faktycznie mala sensacja, jesli bedziesz na nastepnej gieldzie zrob kilka fotek (o ile bedzie to mozliwe) lub chociaz zamiesc numery fabryczne silnikow, to naprawde wielka gratka i o ile okarze sie to wszystko prawda moze to wyjasnic i rozwiazac wiele domyslow i gdyban, moze tez potwierzdzic od dawna panujace o lotnisku i naszym miescie legendy.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.