dawide_2006 Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 Witam.Jestem nowy i mam chęć zacząć przygode z wykopkami.Mój budżet to ok 4000zł i się zastanawiam nad kupnem GARRETTA ACE 2500 Czekam na waszą opinie.
Igomas Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Moim skromnym zdaniem nie ma sensu kupowac odrazu wykrywacza za 4000 zl- po pierwsze, trudno opanowac taki drozszy wykrywacz, a dwa, nie wiadomo czy to zajecie cie wciagnie. A teraz powiedz kolego, czego chcesz szukac?- militarka czy moze drobnica? PozdrawiamIgomass
Igomas Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Jesli marzy ci sie szukanie monet, wiec po drodze innej drobnicy, to potrzebujesz detektora ktory ma dobra dyskryminacje, i przedewszystkim dobrze dyskryminuje zelazo. Wykrywacze Tesoro sa raczej latwe do opanowania. Mysle, ze odpowiednim wykrywaczem dla ciebie bylby Tesoro Cibola. Nie musisz wydawac 4000 zl, a powinienes byc zadowolony- podobno na monety ma ogromne osiagi, no i ma dobra dyskryminacje. PozdrawiamIgomass
zyzio_kopaczka Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Z takim pokaźnym budżetem możesz też spokojnie rozważyć zakup Minelaba Explorera jak i Whites'a XLT lub DFX. W innych postach można sporo o nich poczytać.Pozdrawiam,Zyzio
toro Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Sam chchialem na poczatek kupic XLT, ale po przeczytaniu wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelu postów, zdecydowalem sie na poczatek na cos prostszego - Tesoro Vaquero. Manualne ustawianie, a nie guziki jak w komputerze. Pewnie po jakims czasie bede juz dokladnie wiedzial, czego tak naprawde oczekuje od wykrywacza i wtedy smialo te 4000 mozna przeznaczyc na konkretny sprzet.Bierz Tesoro
dawide_2006 Napisano 1 Maj 2007 Autor Napisano 1 Maj 2007 Dzięki za dobre rady.Czy moge liczyć na jakieś linki,chciałbym zobaczyć i poczytać na temat tych wykrywaczy które mi proponujecie
Igomas Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Jesli chodzi o Tesoro:Cibola: http://denar.republika.pl/Dane/Podstrony/tesoro-cibola.htmVaquero:http://denar.republika.pl/Dane/Podstrony/tesoro-vaquero.htmA jesli chodzi o to XLT co kolega wyzej napisal- nie rozpedzaj sie, zacznij od czegos latwiejszego, a zarazem skutecznego :) (patrz wyzej)
Igomas Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 No i jeszcze skorzystaj z wyszukiwarki na forum, jesli masz jakies watpliwosci co do kupna wykrywacza.
Martin Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 A ja proponuję abyś się jeszcze przyjrzał Minelabowi X- Terra 70 , to jakbyś chciał coś w miarę prostego i z wyświetlaczem :). Pozdrawiam
Niewierny Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 A co ma lepszy zasięg na kolor, x-70 czy Vequero?Pozdrawiam.
Igomas Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Tego nie jestem w stanie powiedziec, ale nie wiadomo czy to hobby chlopaka wciagnie, wiec po co ma wydawac 2600zl na Minelaba? Wiadomo, jak mu sie nie spodoba, jak bedzie chcial sprzedac, cena spadnie juz o pare setek mniej za uzywke. Nie trzeba sie tak rozpedzac, a Tesoro to dobry sprzet. PozdrawiamIgomas
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.