Skocz do zawartości

zielona-marysin

kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
byli juz tacy co szukali tam wcześniej;-)ale zawsze jest szansa, że jeszcze coś zostało. Zmorą są ogromne ilości pijackich nieśmiertelników. Poza tym Straż Miejska czasami jeździ tam na rowerach.
Pozdrawiam

O walki z 1831 r.
O rosyjskim forcie rozebranym w dwudziestoleciu międzywojennym też wiem. Ale raczej wydaje mi się, że znajdował się on na terenie zabudowy, przed Strusia, a Strusia jest to dawna droga forteczna brukowana kocimi łbami", znajdująca się na tyłach fortu - zauważ że była to jedyna droga z utwardzoną nawierzchnią w tym rejonie, wszystkie pozostałe uliczki do niedawna były drogami gruntowymi, natomiast na jednej z posesji przy Cedrowej znajduje się głęboki dół - może to pozostałość fosy fortecznej?
Wojska to tam mogły zimować najwyżej rosyjskie, ale raczej dalej w lesie - jest pełno ziemianek. Jakichś dramatycznych walk w 1944 r. też nie było - za mało łusek.
Pozdrawiam

to się obaj orientujemy w tym terenie . taki opis nie był mi potrzebny , ale może komuś ??? może pośmigamy po lasku ??? niewiele wychodzi ale kilka razy coś fajnego trafiłem . pozd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie