1000WATT Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Wiem ,że temat nadaje się do działu konserwacja ale na głównym więcej osób go zobaczy a zalezy mi tym bardzo.CZY ELEKTROLIZA ZEŻRE NIKIEL CHODZI O NIKLOWANE OSTRZE BAGNETU.Bo już się przekonałem ,że oksyde zeżre a farbę zostawi,chodzi mi tylko czy zeżre nikiel i bardzo zależy mi na szybkiej i fachowej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 Nie powinien, chyba że w małej częsci, i porobi dziurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 Jak jest rdza pod niklem to odpadnie. Za zamieszczanie postów niezgodnych z dzałem można dostać kartke. Przeczytaj przyklejony post Bociana zanim kolejny raz tak zrobisz.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Cyrograf15 dzięki za ostrzeżenie przyznam szczerze niechciało mi się przeczytać:)Czyli elektroliza odpada :( Cyrograf15 po około miesiącu kąpieli w oleju (miksolu do mieszanki) stan jak na zdjęciu pusciło wszystko oprócz przyklejonego piachu może znasz jakiś mało inwazyjny sposób na ten cholerny piasek zależy mi na tym żeby pozoztało jak najwięcej szczegułów i nikluz góry dziękuję i pozdrawiam.DJ MHz fajnie wyglądają nasze loginy obok siebie mega herce i waty muzykalnie nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Mocz go dalej, poczekaj jeszcze kilka miesięcy. Będzie pomału puszczać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 No to będę musiał wykazać się cierpliwoscią:)dzięki za radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubby Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 odpadł ten piasek? Napisz jeśli możesz co zadziałało. Mam podobny problem-piach twardy jak skała. Na razie elektroliza (soda oczyszczona) nie niszczy warstwy niklu. Szczotka mosiężna ją zniszczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.