Henningsdorf Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Chciałem poinformować miłośników inscenizacji, że 02.09.2007 odbędzie się ponownie Szarża pod KrojantamiWstęp potrwa od 11:00 do 12:00 masza do 13:00Bedzie nowy scenariusz części patriotyczno - historycznej, która ma się zacząć o 13:30Przypominam zainteresowanym, że Krojanty znajdują się ok. 3km od Chojnic w stronę Czerska droga na Malbork (link do strony z mapą: http://mapa.szukacz.pl/?x=409768&y=652059&zoom=3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 w tym czasie planowana jest tez I insceniZacja bitwy pod Mokrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henningsdorf Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam! Zapodaję link do zdjęć z Szarży pod Krojantami 2007 dla tych którzy nie byli by wiedzieli co stracili. Zdjęcia były robione telefonem z aparatem 3.2 mpx! Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś swoje własne to proszę o wklejanie linków! Pozdrawiam!LINK: http://rapidshare.com/files/53178306/szarza.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 od swiadków słysząłem ze srednia wynosiła ok 0.7 promila to duzy postep jak do zeszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 I po co prowokujesz, człowieku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciora78 Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Byłem widziałem załamałem się.Widziałem juz w swoim życiu kilka rekonstrukcji czy inscenizacji ale to co zobaczyłem pod Krojantami przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Można to określić jednym słowem: ŻENADA.masakra jezeli chodzi o umundurowanie, nie widziałem ani jednej osoby wpełni poprawnie ubranej i wyposazonej, pojazdy z wrzesniem nie miały nic wspólnego, pozdrowienia dla ekipy udającej" kubelwagena pod siatka maskujacą..., motory malowane we wszystkie niemalże kolory tęczy, hełmy z I WŚ, złote klamry przy pasach poprostu parada rekonstrukcyjnej równosci.Całosc mozna porównać do pikniku, odpustu i jarmarku ach te stoiska z wymyslonymi kamuflażami SS nowymi wzorami czapek klamr i osprzetu palce lizać. SZKODA KASY NA PALIWO I ZMARNOWANEJ NIEDZIELI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Polecam wszystkim zdjęcia, jakby kto chciał wykorzystać wszystkie to zapchałby ekonstrukcyjne dziwadła", załączyłem kilka, Panowie ZGROZA...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Musze się z wami panowie zgodzić. Prawda jest taka ze GRH po stronie niemieckiej to chyba nie było zadnej. z Tego co mi wiadomo to byly 3 osoby z Torunia z rowerkami i to wszystko. Reszta to byla zbieranina w I wojennych rogaczach. i w jakis dziwnych rzeczach na sobie hmm bo mundurami to ciezko nazwac. Jedynie kto wygladał porzadnie to nie którzy ułani. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 a jak pirotechnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Pirotechnika w miate . wyleciały w powietrze trzy chatnki. Duza ilosc swiec dymnych. Z tego co słyszałem wojsko mialo do wystrzelenia 4 tys. sztuk amunicij. Ale watpie ze tyle było no ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 4000 to bardzo duzo.. ostatnio wojska daje tyła na całej lini bo... jest zakaz wynoszenia srodków pozoracji pola walki poza poligon. i nikt nie chce dupy nadstawiać. jak było 2-4 i mileli po 90 szt to sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 hmm moze i tak , ale podlyszałem rozmowe jednego z organizatorów ze jest 4 tys. sztuk amunicij.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.