Henningsdorf Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Napisano 23 Kwiecień 2007 Chciałem poinformować miłośników inscenizacji, że 02.09.2007 odbędzie się ponownie Szarża pod KrojantamiWstęp potrwa od 11:00 do 12:00 masza do 13:00Bedzie nowy scenariusz części patriotyczno - historycznej, która ma się zacząć o 13:30Przypominam zainteresowanym, że Krojanty znajdują się ok. 3km od Chojnic w stronę Czerska droga na Malbork (link do strony z mapą: http://mapa.szukacz.pl/?x=409768&y=652059&zoom=3)
okejos Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 w tym czasie planowana jest tez I insceniZacja bitwy pod Mokrą
Henningsdorf Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam! Zapodaję link do zdjęć z Szarży pod Krojantami 2007 dla tych którzy nie byli by wiedzieli co stracili. Zdjęcia były robione telefonem z aparatem 3.2 mpx! Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś swoje własne to proszę o wklejanie linków! Pozdrawiam!LINK: http://rapidshare.com/files/53178306/szarza.rar.html
okejos Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 od swiadków słysząłem ze srednia wynosiła ok 0.7 promila to duzy postep jak do zeszłego roku
Maciora78 Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Byłem widziałem załamałem się.Widziałem juz w swoim życiu kilka rekonstrukcji czy inscenizacji ale to co zobaczyłem pod Krojantami przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Można to określić jednym słowem: ŻENADA.masakra jezeli chodzi o umundurowanie, nie widziałem ani jednej osoby wpełni poprawnie ubranej i wyposazonej, pojazdy z wrzesniem nie miały nic wspólnego, pozdrowienia dla ekipy udającej" kubelwagena pod siatka maskujacą..., motory malowane we wszystkie niemalże kolory tęczy, hełmy z I WŚ, złote klamry przy pasach poprostu parada rekonstrukcyjnej równosci.Całosc mozna porównać do pikniku, odpustu i jarmarku ach te stoiska z wymyslonymi kamuflażami SS nowymi wzorami czapek klamr i osprzetu palce lizać. SZKODA KASY NA PALIWO I ZMARNOWANEJ NIEDZIELI.
art234 Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Polecam wszystkim zdjęcia, jakby kto chciał wykorzystać wszystkie to zapchałby ekonstrukcyjne dziwadła", załączyłem kilka, Panowie ZGROZA...!
wombacik Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Musze się z wami panowie zgodzić. Prawda jest taka ze GRH po stronie niemieckiej to chyba nie było zadnej. z Tego co mi wiadomo to byly 3 osoby z Torunia z rowerkami i to wszystko. Reszta to byla zbieranina w I wojennych rogaczach. i w jakis dziwnych rzeczach na sobie hmm bo mundurami to ciezko nazwac. Jedynie kto wygladał porzadnie to nie którzy ułani. Pozdrawiam
wombacik Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Pirotechnika w miate . wyleciały w powietrze trzy chatnki. Duza ilosc swiec dymnych. Z tego co słyszałem wojsko mialo do wystrzelenia 4 tys. sztuk amunicij. Ale watpie ze tyle było no ale.
okejos Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 4000 to bardzo duzo.. ostatnio wojska daje tyła na całej lini bo... jest zakaz wynoszenia srodków pozoracji pola walki poza poligon. i nikt nie chce dupy nadstawiać. jak było 2-4 i mileli po 90 szt to sukces
wombacik Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 hmm moze i tak , ale podlyszałem rozmowe jednego z organizatorów ze jest 4 tys. sztuk amunicij.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.