Skocz do zawartości

Szarża pod Krojantami 02.09.2007

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem poinformować miłośników inscenizacji, że 02.09.2007 odbędzie się ponownie Szarża pod Krojantami
Wstęp potrwa od 11:00 do 12:00 masza do 13:00
Bedzie nowy scenariusz części patriotyczno - historycznej, która ma się zacząć o 13:30

Przypominam zainteresowanym, że Krojanty znajdują się ok. 3km od Chojnic w stronę Czerska droga na Malbork (link do strony z mapą: http://mapa.szukacz.pl/?x=409768&y=652059&zoom=3)

• 4 months later...
Witam! Zapodaję link do zdjęć z Szarży pod Krojantami 2007 dla tych którzy nie byli by wiedzieli co stracili. Zdjęcia były robione telefonem z aparatem 3.2 mpx!
Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś swoje własne to proszę o wklejanie linków! Pozdrawiam!
LINK: http://rapidshare.com/files/53178306/szarza.rar.html

Byłem widziałem załamałem się.

Widziałem juz w swoim życiu kilka rekonstrukcji czy inscenizacji ale to co zobaczyłem pod Krojantami przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Można to określić jednym słowem: ŻENADA.
masakra jezeli chodzi o umundurowanie, nie widziałem ani jednej osoby wpełni poprawnie ubranej i wyposazonej, pojazdy z wrzesniem nie miały nic wspólnego, pozdrowienia dla ekipy udającej" kubelwagena pod siatka maskujacą..., motory malowane we wszystkie niemalże kolory tęczy, hełmy z I WŚ, złote klamry przy pasach poprostu parada rekonstrukcyjnej równosci.
Całosc mozna porównać do pikniku, odpustu i jarmarku ach te stoiska z wymyslonymi kamuflażami SS nowymi wzorami czapek klamr i osprzetu palce lizać. SZKODA KASY NA PALIWO I ZMARNOWANEJ NIEDZIELI.

Musze się z wami panowie zgodzić. Prawda jest taka ze GRH po stronie niemieckiej to chyba nie było zadnej. z Tego co mi wiadomo to byly 3 osoby z Torunia z rowerkami i to wszystko. Reszta to byla zbieranina w I wojennych rogaczach. i w jakis dziwnych rzeczach na sobie hmm bo mundurami to ciezko nazwac. Jedynie kto wygladał porzadnie to nie którzy ułani. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie