watorresbo Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 Witaaaaaam.!Kiedyś powiedziano kto pyta - nie błądzi" więc stosując się do tego zadam kilka pytanek :)1.- Jakie macie sposoby odmierzania odległości w terenie np. kilkuset metrów czy kilku kilometrów ? Na mapie to no problem ale co w terenie?Osobiście znam tylko metode krokowo (lewa-1m :),lewa-2m :),lewa-3m :)).Może ktoś z forumowiczów podzieli się doświadczeniami na ten temat.2.- Jeżeli przeszukujecie teren po karczmie czy wiatraku to do jakiej odległości dookoła obiektu przeważnie znajdujecie monetki i jak głęboko ? Co się tyczy karczm to czy zna ktoś przybliżoną datę budowania karczm murowanych?3.-Czy warto przeszukiwać polne drogi i gościńce obecne teraz ale i istniejące w wcześniejszych wiekach.Drogi nieraz się przecież ciągną kilometrami!4.-Pytanko kieruje do osób które miały doczynienia z TRACKER'EM IV.Niezabardzo wiem jak dostosować dyskryminacje tonową do poszukiwania monet.Ile dać na czułości i ile na dyskryminacji.5.-Gdzie można dostać przedwojenne mapki wiosek ?6.-Czy więcej monet znajdujecie na polach przy miastach czy wsiach?7.-Prosiłbym jeszcze o adresik jakiejś ciekawej stronki związanej z karczmami , młynami i wiatrakami.no to tyle i sorki za yki"proszę o odpowiedzi i pozdrawiam watorresbo
dago Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Mapy w Topmapie, ja jestem zadowolony. Pozdrawiam.
watorresbo Napisano 11 Listopad 2003 Autor Napisano 11 Listopad 2003 witam ponowniedo dago - chodziło mi raczej o przedwojenne plany wsitak jak są plany miast .Gdzie je można dostać?A mapki z topmapu a i owszem kupuje i przed kompem albo z lupą w dłoni wieczorami przesiadujepozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.