Skocz do zawartości

prośba

RASTCOM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ponawiam prośbe
czy ktoś z poszukiwaczy nie wie czasem gdzie można się zwrócić żeby dowiedzieć się czy dany żołnież przeżył 45 w polsce i czy jeszcze żyje chodzi mi akurat o żołnierzy niemieckich
pozdrawiam rastcom
Napisano
Salve,

Hmmm pytanie troche nie na miejscu - zolnierz niemiecki, zyje w Polsce i czy jescze zyje???? Jako osoba trzecia (nie rodzina) nie otrzymasz danych osobowych. Jesli jest to zbrodniarz - to do IPN, chyba ze Polak sial wcielony do Wermachtu - to moze do organizacji kombatanckich skupiajacych takich bylych...

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Jak masz dokładne dane żołnierza a on zginął to Ci powinni powiedzieć w organizacji, która zbiera nieśmiertelniki /adresty były już na forum/.
Napisano
dzięki za odpowiedzi a chodzi mi o niemca który był przełożonym mojego dziadka.
Dziadek chciał by wiedzieć czy wogóle jeszcze żyje ale widze że to będzie niestety niemożliwe.
A tak przy okazji czy ktoś wie cosna temat archiwum polskich obozów dla niemców w 45 i czy wogóle jeszcze istnieją i czy istnieje gdzieś archiwum kursów szybowcowych organizowanych w polsce przez niemców dla przyszłych pilotów ich samolotów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie