PGExplorer Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Witam Wszystkich ! Mam tę przyjemnosc dolaczyc do grona Odkrwywców" . To moje poczatki jesli chodzi o exploracje ... Prosilbym o pomoc w wyborze odpowiedniego wykrywacza metali . Chcialbym przeznaczyc na zakup ok 800/900 zl. Zdaje sobie sprawe ,ze nie sa to wielkie pieniadze,ale moze cos godziwego moznaby za to zakupic. Stawiam bardziej na maxymalnie wielofunkcyjny sprzet (w miare moziliwosci tej kwoty)niz na latwosc obslugi. Mam na mysli to by wykrywacz mial juz troszke tych opcji,dyskryminacji smieci ,wielkosci i rodzaju metali odnalezionych itp.Z gory bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich z Braci Odkrywców :)Piotr z Kraka .
PGExplorer Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Acha i jeszcze chyba dosc wazna sprawa,stawiam glownie na militaria , a nie na monety... Choc oczywiscie kto wie co kiedys czlowiekowi przyjdzie do glowy,zatem przydaloby sie by wykrywacz byl w miare uniwersalny,na tyle ile to mozliwe... Wszak ponic gdy cos jest do wszystkiego ,to jest do nieczego... ;) Chociaz z tego co wyczytalem,to generalnie wykrywacz ten sam mozna stosowac do roznych poszukiwan,tylko pewnie jedne sa bardziej ukierunkowane na dany typ i rodzaj poszukiwanych fantów...
Maniek7_2006 Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 to może być używany rutus solaris, cena nowego to 1400zł, ma wyświetlacz, identyfikacje znaleziska, itp. itd., na początek proponowałbym smętka jest w tym przedziale cenowym najlepszy na militaria, nie ma wyswietlacza ale na poczatek polecam.PozdrOPS. Jak się hobby znudzi bardzo łatwo jest go sprzedać (chodzi o smętka), cena nowego 850 z cewką 30cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.