tkotkowski Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 Witam Jestem nowy i mam do was pytanie.Jaki wykrywacz byście polecili aby zacząć przygodę z drobiazgami( monety,odznaki itp.) oczywiście biorąc pod uwagę także jakieś nieduże militarki.Biorę pod uwagę trzy rodzaje:- Garret ace 250 - Rutus Ultra 2- Bounty Hunter Lone Star.Przepraszam , bo wiem że powtarzam temat , ale wszędzie wstawiają pełno innych wykrywek do tematu , a chciałbym się konkretnie skupić na tych modelach.Powiem szczerze że już zgłupiałem czytając na forum co i jaki sprzęt oferują i jak miałbym wybierać to musiałbym chyba kupić z 10szt i je testować osobiście :-)Dzięki za szczere odpowiedzi.PozdrawiamTomasz
don66 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Najlepiej przetestuj sprzęt od kolegów. Każdy ma inne upodobania i to co pasuje jednemu może nie pasować drugiemu, a tak sam ocenisz co ci lepiej leży.
axelxxl Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Napisze tak, miałem przyjemność a w jednym przypadku nieprzyjemność kopać z nastepującymi wykrywaczami:MD 3006 Nadaje sie może do szukania zgubionych kluczy w trawie ale do niczego poza tym, ale co można oczekiwać za ta cene?RUTUS FIRST PLUSNiby poprzednik Solarisa ale po doświadczeniach z tym modelem raczej już nigdy na rutusa sie nie skusze. Ktoś kiedyś napisał na forum Polski sprzęt ortopedyczny" Nie wiem jak nowsze modele rutusa ale cudów bym nie oczekiwał.GARRETT ACE 250Ostatni nabytek, też z nóg nie powala. Ale dyskryminacja po prostu dyskryminuje, innymi słowy działa, kolor to kolor, żelazo to żelazo. No i przede wszystkim nie pobudza sie na wszystko tak jak to było w rutsie...piszczenie na trawke, patyczek, czy promienie słoneczne. Troche płytko bierze no ale to nie jest sprzet na militarke tylko na drobnice i te 20 cm chyba starczy. Jak leży w ziemi kolorek do głebokości 20-30 cm to go Garrettem raczej znajdziesz.Bez ukrywania do 1000 Pln rewelacji chyba nie nalezy oczekiwac, choc garrett najbardziej przypadł mi do gustu.Pozdrawiam
SPIDER Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 WITAM ja bym polecił też Garretta sam mam taka wykrywke ale CX III ale niemiałem stycznosći z 250 ale te wykrywki są dobre na taka drobnice jak napisałeś czyli monety i takie tam małe żeczy .... JA BYM WYBRAŁ GARRETTA 250 ma monetki i odznaki POZDRAWIAM >>>> SPIDER>>>>>>
tkotkowski Napisano 28 Marzec 2007 Autor Napisano 28 Marzec 2007 Oki dziękuje za radę , ale słyszałem że w garrecie ace 250 ten wyświetlacz się ponoć na świetle dziennym nie sprawdza w 100% i tak bardziej trzeba brać wszystko na słuch, po drugie to ponoć Rutus Ultra II jest bardziej uniwersalny i nadaje się na drobnice jak i na militaria - bardziej dogłębnie przeszukuje niż garret , który dużo omija.Jeśli chciałbym przeszkoczyć na wykrywkę czegoś większego to przy garrecie musiałbym dokupić jeszcze inny sprzęt typowy, a jeśli miałbym Rutusa to wystarczy na to i na to.Sam już nie wiem jak to jest z nimi dwoma dlatego też się oprzeć na doświadczeniach innych którzy mają ten sprzęt i wiedzą na co je stać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.