Skocz do zawartości

Bombowce RAF 1944

Gość Gratad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam informacji o bombowcach RAF zastrzelonych w rejonie Tarnów - Sandomierz. Posiadam dość dużą kolekcję złomu lotniczego z miejsc katastrof tych samolotów, mam numery taktyczne maszyn, nazwiska poległych pilotów oraz datę ich śmierci. Chciałbym zdobyć jak najwięcej materiałów na ten temat, gdyż mam zamiar zrobić wystawę moich zbiorów.
Gratad
Napisano
mam blachy z poszycia jakichs niemieckich samolotow jak chcesz, znaleziona na miejscu wysadzonych hangarow.
Napisano
wieś Borowa -widły wisły i wisłoki Halifax BB-438\S\" ze 148 dyw RAF , Łętowice Halifax JP-181\X\" ze 148 dyw RAF , Wietrzychowice Liberator KG-873\Q\" ze 178 dyw RAF , Dębina Halifax JP-220\C\" 1586 esk , wieś Łysa Góra Liberator EW-161\M\" 31 dyw SAAF , Czarkówka Liberator KH-152\F\" z 34 dyw SAAF , Krzczonów-widły wisły i sanu Liberator EW-250\L\" z 34 dyw SAAF , to tyle na temat zamolotów latających w ramach RAFu , jak interesują cie jakieś szczegóły bądź inne maszyny pisz na priv
  • 11 months later...
Napisano
Też interesuje mnie ten temat. Jak ktoś potrzebuje informacje to chetnie służę.
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie