Skocz do zawartości

midas czy hs3

jaco25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.panowie pomocy,co wybrać HS3 czy MIDASA? potrzebuje wykrywke typowo na militarke.Tylko te dwa mnie interesują
Napisano
HS3 jak poczytasz forum to sie dowiesz dlaczego,mi sie niechce pisac w wyszukiwarce wpisz HS3 a wszystkie tam informacje znajdziesz MIDAS przy smętku wymięka:):D

pozdro
Napisano
MIDAS przy smętku wymięka"
Pewny jesteś? Może przy kolorkach wysiada ale i tutaj a jest mała różnica. Ale stal ? Pokarz mi takiego smętka który dorówna midasowi pod tym względem.
Napisano
Witam.
Panowie, Midas to PI a Smętek to VLF? Dwie zupełnie różne wykrywki. To tak jakby porównywać rolki do wrotek, podobne, do tego samego służą ale to zupełnie co innego.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Kopi - strzał w 10.

Parę dni temu miałem okazję zaobserwować Midasa w akcji. W skrócie powiem tak: Midas znajdzie może nawet więcej niż Smętek ale... no właśnie, to jest jego słaba strona. Każde żelazne g..no wskazywał, podczas gdy Smętek potrafi omijać drobne śmieci.
Smętka mam od paru lat, obecnie doszedł M.Ex.II Nie jestem fanatykiem HS3 i dlatego en drugi".

Podsumowując: Kupno Midasa w moim przekonaniu jest niczym więcej jak zakupem tuningowanego Jabla (z jednoczesnym przepłaceniem). To takie moje skromne, niewiele znaczące zdanie.

Pozdrawiam.
Napisano
A to jest moje zdanie dotyczące Midasa...
http://www.be.stnet.pl/wykopki1.jpg
http://www.be.stnet.pl/wykopki2.jpg
A to tylko parenaście godzin po polach...
Plus do tego cały worek guzików, łusek itp w słabym stanie.
Jeżeli ktoś nie potrafi Midasem się posługiwać to kopał śmiecie" i będzie je kopał dalej.
Pozdrawiam.
Napisano
W@riat - zapomniałeś pokazać zdjęcia tych gwoździ, drutów i dziwnych rdzawych grudek, które wykopałeś aby pokazać nam te 2 fotki.

A pokojowo: fajne drobiazgi - serio.
Napisano
Nie powiem trafiają się. Ale jest tego o wiele wiele mniej niż na początku. A płaskich blaszek smętkiem nie kopałeś?

Midas jest naprawde dobry tylko trzeba go bardzo dobrze poznać !
Napisano
Sorki za post za postem.
Chodzi mi dokładnie oto ,że każdy wykrywacz ma swoje plusy i minusy.
Midas jest lepszy pod względem zasięgu i czułości.
Smętek za to ma lepszą dyskyminację.

Na militarke Midas wygrywa ale przy monetkach i guzikach smętek jest lepszy.
Napisano
wiesz w@riat niechce sie z tobą kłucić każdy ma swoje zdanie ja uważam że smętek jest lkepszy a ty że midas więc zakończmy ten temat i niech jaco25 sam podejmie decyzje col bedzie dla niego lepsze

pozdrawiam Shizo
Napisano
sorki za posta pod postem ale przeczytaj jaco25 i ty w@riat opinie o midasie w tym linku http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=193821
Napisano
Hehehe śmieszy mnie to troszkę. Mam znajomego który jeździ ze mną na wypady. Ma smękta Hs-3... Ja latam midasem. Wyciągamy prawie tyle samo fantów (znajomy + monety bo na to przyznam bez bólu... Midas się nie nadaje). Ale ile razy tak było ,że Paweł chodź tutaj sprawdzisz sygnał " i smetek co? Cisza... Ani piśnie... Kopie a tutaj kalesoniak. Więc przepraszam bardzo. Mamy dyskutować o zasięgu ? A może porozmawiamy o ogólnej budowowie i stelarzu smętka? Nie rozsypuje się Wam?

Jeżeli ktoś nie potrafi z wykrywaczem chodzić i go nie zna dobrze więc baaaa. Nie mamy o czym rozmawiać.

Ps. Aby było sprawiedliwie oznajmiam ,że mam zamiar sprzedac Midasa i kupić smętka z tego i wyłącznie z tego powodu ,że rezygnuje z militari i przechodze na monety. A i tak na samym początku muszę zrobić nowy stelarz i pudło elektroniki bo się troszkę... rozsypało.
Napisano
ej wariat jak przechodzisz na monety to kup sobie moneciaka np garreta ace250 bo smetek to wykrywacz na monetki nie jest to sprzet na militaria ale i monetki wychodza wiec najpierw pomysl w@riat zanim cos napiszesz i nie wciskaj ludziom ciemnoty ze HS3 jest na monetki
Napisano
wielkie dzięki panowie.widze że stałem się powodem sporów. decyzje podjołem o kupnie MIDASA i myśle że jako moja pierwsza wykrywka będzie mi się spisywała.wiem że Pan Krzysztof daje instrukcje obsługi lecz prosił bym posiadaczy MIDASA o porade jak najłatwiej na początku się z nim zakolegować.JESZCZE RAZ WSZYSTKIM SERDECZNE DZIĘKI. POZDRAWIAM
Napisano
w@riat kwestia ustawien, popieram przedmowce, smetek byl stworzony z mysla o militarce i wlasnie takie ma przeznaczenie, chociaz osobiscie monetki i inna drobnice na nim wyciagam( nie wliczajac drobnych kawalkow zelaza i kolorowych smieci:P)
pzdr.
Dawid
Napisano
Jaco25 pod tym linkiem masz moją instrukcję jak do dostroić.
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=430573

Jeżeli masz zamiar kopać kolorki zaopatrz się w małą cewkę i odezwij się do mnie jakoś to powiem co w Midasie zmienić i dolutować aby lepiej te kolorki pokazywał :)
Napisano
jeszcze raz wielkie dzięki,teraz pozostało mi czekanie na przesyłkę.napewno się odezwe bo zamówiłem dużą i małą cewke. POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie