Roman-XLT Napisano 21 Marzec 2007 Autor Napisano 21 Marzec 2007 to jest druga strona, wykonana z miedzi
Roman-XLT Napisano 22 Marzec 2007 Autor Napisano 22 Marzec 2007 Dzięki hektor,ele co robił na dzikim wschodzie?.
hektor111 Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 witam skąd u nas kto ją wie? podejrzewam że skoro była bita prawie w tych samych latach co boratynki i wielkość ma podobną to traktowano ją jak zwykłą oratyne"trafiłem taką sama kilka miesięcy temu została zidentyfikowana przez jednego z Fachowców od id monet z forum PS Grossus Poloniaenapisał jeszcze o niej bita była w Edynburgu za panowania Charlsa II ( Karola ) , 1660-1685 , król Angli , Szkocji i Irlandi.Są to dwa pensy z miedzi , bez datyNapis obok tego ostu brzmi : NEMO.ME.IMPUNE.LACESSIT - No - one wounds ( touches ) me with impunity ( Nikt nie zadziera ze mną ( wyzywa mnie ) bezkarnie"pzdr
Roman-XLT Napisano 23 Marzec 2007 Autor Napisano 23 Marzec 2007 Dzięki napewno lepszej i ciekawszej odpowiedzi nie uzyskam .Ja mam troche grubych książek z monetami ale tej nie znalazłem.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.