Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 W lesie trafiłem na w stanie szczątkowym dwa niemieckie hełmy wyryte przez dziki. A z wykrywaczem żadnego kasku jeszcze nie trafiłem :(Pozdrawiamwoytek
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 Mój kolega z Głogowa pokopał na chybił trafił pod strzelnicą fortu (na zewnątrz) i znalazł rurę panzerfausta.
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 a ja teraz nie mam czasu na lazenie z wykrywaczem, bo jezdze z wozkiem (w wozku dziecko). uwazajac na nierownosci terenu patrze sobie na ziemie wzdluz chodnikow i odkrylem juz prawie dwadziescia monet, iles tam guzikow i innego zelastwa. najwieksza moneta byla zlotowka a glownie po 1,2,5 gr. Znalazlem tez 10gr z lat siedemndziesiatych. byly dni ze codziennie namierzalem przynajmiej jedna monete. Wniosek - zrobcie sobie dzieci, a wykrywacz nie bedzie wam potrzebny.
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 najprawdopodobniej te zniszczone luski sa z wysadzonegho skladu amunicvji
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 A tak bez wykrywacza i kopania też cos znaleźliście? /bo mi się zdarzyło/. Osobiście nie dają mi spokoju pewne zakamarki w starym forcie, mam pewne podejrzenia i przy odrobinie szczęścia ... Miło by tak było choć raz bez rycia w ziemii i odganiania komarów ... Co wy na to?
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 obok mojej działki sąsiad ma pole.gdy tylko wykona jakąś orkę czy coś takiego to łuski wyłażą spod ziemi i nie trzeba nawet wykrywacza:)łuski sa dziwne - bo każda jest rozwalona-jakby ją coś rozsadziło-nie znalazłem jeszcze całej(a znalazłem ich około 30) - sygnaturę ma S z gwiazdką
Gość Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 To pamiątki po dwóch spacerach po lesie, oczywiście bez wykrywacza......bo go nie posiadam :-)
Gość Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 Nie jestem starym wygą, jeśli chodzi o poszukiwania, ale na pobojowisku z 1945 r. z zakrzaczonego rowu w którym ponoć bronili sie Niemcy wyciągnąłem niemiecki pojemnik na maskę gazową /w średnim stanie, spłaszcony i urwany w 2/3 długości/ jakąś menażkę aj eszcze leżał karnister, który sobie darowałem. Żaden hit, ale jak na poczatek to wystarczy. Zresztą to miejsce pokazał mi miejscowy. Myśle więc, ze warto czasami popytać i porozglądać się po różnych zakamarkach zanim wyciągnie się łopatkę ...
Robi Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 Do Tanto: Ja często jeździłem na grzyby w okolice Warki i Grabowa n/Pilicą. Pamiętam, że jeszcze parę lat temu takich rzeczy, jak na Twoich zdjęciach było tam mnóstwo. Ostatnio trochę rzadziej można spotkać, ale i tak coś się trafi. Oczywiście wszystko to widziałem bez wykrywacza - przy okazji szukania grzybów. Teraz to już chyba coraz mniej jest tam takich fantów, bo już 2-3 lata temu widziałem ludzi z wykrywaczami badających teren.Pozdrawiam
Gość Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 na większośic terenów jest tak -- pytam miejscowych a oni - panie jakieś 2 lata temu chodzili tu z wykrywaczami
Gość Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 Do \pasta\": kiedyś zadrzyło mi się, że facet w średnim wieku sam podszedł do mnie, zapytał jak idzie a potem niemalże punktowo pokazał miejsce gdzie stały działka przeciwlotnicze /kopałem na lotnisku/ i gzdie leżały kiedyś hełmy pod krzakami. Ogólnie udzielił paru wskazówek, które powoli zaczynają się sprawdzać, choć na razie bez sensownego trafienia, ale też teren do przekopania jest duży. Myślę, że każdy kopacz prędzej czy poźniej na trafi na kogoś naprawdę życzliwego i znającego temat.Powodzenia!
Gość Napisano 4 Czerwiec 2002 Napisano 4 Czerwiec 2002 Taak wpierw spyta\ o wyscie niemce?\"a jak sie dowie ze nie to zaprowadzi tam gdzie boi sie orac bo zaminowane A ciekawe co byloby gdybym sie przyznal \ze Niemce\"Hehe.
Gość Napisano 18 Czerwiec 2002 Napisano 18 Czerwiec 2002 a tak tak jak jeszcze nie mialem patelnito po okopach i ziemiankach a w ogole po dolach lazilem ze zwykla stalowa antena samochodowa oczywiscie ze spilowana koncowka ,, na ostro,, i wygrzebalem niemiecki chelm fakt ze sie nalazilem ale trafiala sie terz amunicja itp w sumie to niewiele ale zawsze radocha
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.