RASTCOM Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 Poszukuję informacji na temat worku górnośląskiego i tzw.złotych wrót" za wszelkie namiary będę wdzięczny
RASTCOM Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 sorry za literówke chodzi mi o worek
Gość Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 W samej Kotlinie Kłodzkiej dwa miejsca noszą to miano. Przełęcz w rejonie Dusznik Zdrój i Przełęcz Bardzka. Tą drugą określano też jako Złote Wrota do Hrabstwa Kłodzkiego
RASTCOM Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 chodzi mi o kocioł który zgotowali ruskie niemcom w 1945 a dokładnie dowództwo II frontu ukraińskiego tylko tyle narazie wiem
RASTCOM Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 tak przy okazji może kto wie o coś o założenu obozu szpitalnego dla wojsk augusta III na terenie podlesia a może już tam ktoś szukał ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.