bravo61 Napisano 28 Luty 2007 Autor Napisano 28 Luty 2007 Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji osób widniejących na tym zdjęciu, póki co :- drugi z lewej siedzący - gen.bryg. Jan Chmurowicz- trzeci z lewej siedzący - gen.bryg. Franciszek Dindorf-Ankowicz- pierwszy z prawej siedzący - gen.dyw. Juliusz Rómmel ???gdyby ktoś rozpoznał jeszcze kogoś , będę wdzięczny
bravo61 Napisano 2 Marzec 2007 Autor Napisano 2 Marzec 2007 No cóż, szkoda że nie ma żadnego odzewu ....Wydaje mi się ,że pierwszy z lewej stojąc - gen.bryg. Wiktor Thomme ????
krajan11 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 BravoPrawdopodobnie pierwszy z lewej w górnym rzędzie to: por. Janusz Makarczyk we wrześniu dca 22 baterii art. plot. W Murnau oficer do zleceń gen. Juliusza Rómmla. Czy można otrzymać skan w lepszej rozdzielczości na adres: krajan11@poczta.onet.pl Przy powiekszeniu zdjęcia można będzie mieć pewność co do trafności identyfikacji.
krajan11 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Przepraszam z rozpędu napisałem, że z lewej, już poprawiam -pierwszy z prawej w górnym rzędzie.
bravo61 Napisano 5 Marzec 2007 Autor Napisano 5 Marzec 2007 Nastepny zidentyfikowany - czwarty od lewej płk.dypl. Władysław Powierza, ostatni d-ca 23 Sląskiej DP
bravo61 Napisano 5 Marzec 2007 Autor Napisano 5 Marzec 2007 Nie ma to jak , szybkość !!!Zapomniałem dodać w poprzednim poście ,że czwarty od lewej siedząc oraz dziękuję za tą informację !!!
bravo61 Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Trzeci od prawej stojąc - gen.bryg. Edmund Knoll-Kownacki
krajan11 Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 WitamTak dla porządku to trzeci lewjej siedzący to na 100% gen. bryg. Wiktor Thomme. Na zdjęciu za to nie ma gen. Edmunda Knoll-Kownackiego i gen. bryg. Franciszka Dindorf-Ankowicza. Przyglądając się uważnie fotografii to epoletów" generalskich można się doszukać dwóch.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.