Skocz do zawartości

Podlesie

Gość ratcom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
szukam informacji na temat działania wojsk niemieckich w okolicach Katowicach-Podlesiu oraz trasy ucieczki wojsk niemieckich z kotła na śląsku w 1945
Napisano
Witam

Poruszasz bardzo ciekawy temat i nie ukrywam, że mnie też bardzo interesuje.
Znam wielu ludzi z Podlesia i mógłbym conieco wypytać starszych obywateli . Jakie dokładnie informacje posiadasz na temat walk w rejonie Podlesia ?

pozdrawiam
d007
Napisano
skąd jesteś bo ja właśnie z podlesia
a tak przy okazji to znam częściową trase ucieczki niemców
i pare miejsc kgdzie można coś znalezć ale niestety wykrywacz mi buchneli :-(
Napisano
między innymi miejsce gdzie po wojnie ruskie zebrali porzucony sprzęt po niemcach i wysadzili go w powietrze ale niestety teraz po tylu latach jest tam tyle smieci że trzeba kopać ręcznie ale dwa hełmy stamtąd wykopałem ruski który dostał serią i niemiecki peknięty najwyrażniej po jakiś odłamku albo po eksplozji
Napisano
ratcom daj jakiś znak życia telefonicznie, jestem z panewnik możemy porozmawiać i coś pogrzebać, byłem z d007 w wyrach latem
pozdrawiam

Krzysiek 507 169 239
Napisano
do lemsofta
tylko że moje towarzystwo niestety ograniczy się tylko do kopania bo niestety jak wczesniej zaznaczyłem ukradli mi wykrywacz chamy jedne.
a tak przy okazji dziś zdobyłem kilka nowych informacji tylko musze je sprawdzić.
jedna o zrzutowisku w stawie przy domie problemem może być tylko zgoda właściciele jeżeli okaże to się prawdą a drugą to na 60% miejsce gdzie stacjonowała polska artyleria w 39 ostrzeliwująca niemców podczas walk pod mikołowem.
pozdrawiam i dalej czekam na ciekawe informacje
p.s.
zadzwonie jak tylko naprawie moją komórke przy pomocy panzer fausta :-)
Napisano
Czołem

Jestem z Tychów, w Podlesiu bywam często z racji tego że gram tam w piłkę w tamtejszym klubie.
Musimy koniecznie kiedyś połazić po lesie. Proponuje jakies spotkanie w jakiś weekend listopada.

pozdrawiam
d007
Napisano
Witam
Jeśli można chętnie się przyłącze.Proponuje spotkać się 11 listopada. Co o tym sądzicie?? Zaproponujcie też inne terminy. Tak zeby ludziom pasowało. Dajcie znać.
Pozdrawiam
Duszan
Napisano
Witam Szanowne Towarzystwo. Chętnie się przyłączę do poszukiwań. Po wspólnej penetracji gostyńskich lasów kopanie w takim towarzystiwe to przyjemność. Ustalcie termin, napewno będę.
Napisano
nazbierało się ochotników widze doś troche ;-)
a więc po koleji najpierw pytanie do D007 mugłbyś bodać numer koszluki lub nazwisko bo nieraz was ochraniałem przed tłum podlesiaków ;-)
co do reszty nie ma problemów ale z braku wykrywacza to mi wszystkie sorty wykopiecie chyba że który ma pożyczyć jakiś wykrywacz na ten czas w każdym razie sprawa do obgadania
pozdrawiam
Napisano
Rastcom: ja gram zazwyczaj z nr 2 ale przez ostatnie kilka miesięcy z powodu braku czasu zrobilem sobie przerwe w graniu i szczerze mówiąc to na stadionie w Podlesiu ostatni raz byłem, gdzieś kolo czerwca.

Termin 11 listopad wydaje mi sie wporządku. CO na to inni ?

Z drugiej jednak strony w dobie szalejących anty-poszukiwawczych ustaw nie wiem czy umawianie się na tym forum jest całkiem bezpieczne ?

Pozdrawiam
d007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie