Gość Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 szukam informacji na temat działania wojsk niemieckich w okolicach Katowicach-Podlesiu oraz trasy ucieczki wojsk niemieckich z kotła na śląsku w 1945
d007 Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 WitamPoruszasz bardzo ciekawy temat i nie ukrywam, że mnie też bardzo interesuje.Znam wielu ludzi z Podlesia i mógłbym conieco wypytać starszych obywateli . Jakie dokładnie informacje posiadasz na temat walk w rejonie Podlesia ?pozdrawiamd007
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 skąd jesteś bo ja właśnie z podlesiaa tak przy okazji to znam częściową trase ucieczki niemców i pare miejsc kgdzie można coś znalezć ale niestety wykrywacz mi buchneli :-(
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 między innymi miejsce gdzie po wojnie ruskie zebrali porzucony sprzęt po niemcach i wysadzili go w powietrze ale niestety teraz po tylu latach jest tam tyle smieci że trzeba kopać ręcznie ale dwa hełmy stamtąd wykopałem ruski który dostał serią i niemiecki peknięty najwyrażniej po jakiś odłamku albo po eksplozji
lemsoft Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 ratcom daj jakiś znak życia telefonicznie, jestem z panewnik możemy porozmawiać i coś pogrzebać, byłem z d007 w wyrach latempozdrawiamKrzysiek 507 169 239
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 do lemsoftatylko że moje towarzystwo niestety ograniczy się tylko do kopania bo niestety jak wczesniej zaznaczyłem ukradli mi wykrywacz chamy jedne.a tak przy okazji dziś zdobyłem kilka nowych informacji tylko musze je sprawdzić.jedna o zrzutowisku w stawie przy domie problemem może być tylko zgoda właściciele jeżeli okaże to się prawdą a drugą to na 60% miejsce gdzie stacjonowała polska artyleria w 39 ostrzeliwująca niemców podczas walk pod mikołowem.pozdrawiam i dalej czekam na ciekawe informacje p.s. zadzwonie jak tylko naprawie moją komórke przy pomocy panzer fausta :-)
Mathew Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Ja mam dwa, więc jeden moge Ci pożyczyć. Czy masz na myśli wzgórze Plebiscytowe ? (artyleria)PozdroMathew
RASTCOM Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 chodzi mi o las popularnie u nas nazywany gniotek
d007 Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Czołem Jestem z Tychów, w Podlesiu bywam często z racji tego że gram tam w piłkę w tamtejszym klubie. Musimy koniecznie kiedyś połazić po lesie. Proponuje jakies spotkanie w jakiś weekend listopada.pozdrawiam d007
duszan Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 WitamJeśli można chętnie się przyłącze.Proponuje spotkać się 11 listopada. Co o tym sądzicie?? Zaproponujcie też inne terminy. Tak zeby ludziom pasowało. Dajcie znać.Pozdrawiam Duszan
Gość Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Witam Szanowne Towarzystwo. Chętnie się przyłączę do poszukiwań. Po wspólnej penetracji gostyńskich lasów kopanie w takim towarzystiwe to przyjemność. Ustalcie termin, napewno będę.
RASTCOM Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 nazbierało się ochotników widze doś troche ;-)a więc po koleji najpierw pytanie do D007 mugłbyś bodać numer koszluki lub nazwisko bo nieraz was ochraniałem przed tłum podlesiaków ;-)co do reszty nie ma problemów ale z braku wykrywacza to mi wszystkie sorty wykopiecie chyba że który ma pożyczyć jakiś wykrywacz na ten czas w każdym razie sprawa do obgadaniapozdrawiam
d007 Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 Rastcom: ja gram zazwyczaj z nr 2 ale przez ostatnie kilka miesięcy z powodu braku czasu zrobilem sobie przerwe w graniu i szczerze mówiąc to na stadionie w Podlesiu ostatni raz byłem, gdzieś kolo czerwca. Termin 11 listopad wydaje mi sie wporządku. CO na to inni ?Z drugiej jednak strony w dobie szalejących anty-poszukiwawczych ustaw nie wiem czy umawianie się na tym forum jest całkiem bezpieczne ?Pozdrawiamd007
RASTCOM Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 więc proponuję przejść na gadu mo numer to 4411184 bywam najczęściej po 20:00
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.