Skocz do zawartości

Wykrywacz od Armanda ?

Lubuszanin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy jest tu gdzieś jakiś użytkownik wykrywacza od Armanda,od jakiegoś czasu myślę o nowym wykrywaczu ale nie chciałbym się znów wpakować w coś takiego jak MD-ek.
Myślałem o czymś takim jak(Penetrator Armanda)ale oprócz teori nic o nim nie wiem,a może lepszy byłby któryś z Dukatów?
Napisano
Witam!Co prawda użytkuję obecnie Rutusa Solaris,ale w przeszłości miałem z nim do czynienia.Jak poczytasz posty,to najcześciej będą to opinie typu....tyle razy było już o Armandzie...nie polecam...itp.Ja mam takie spostrzeżenia dotyczące Penetratora:
-przyzwoity sprzęt w dobrej cenie(szczególnie używane,ok.450 zł)
-dobre wykonanie,banalnie prosta obsługa
-prosta,niezawodna konstrukcja
Oczywiście nie jest to sprzęt dla zaawansowanych,wymagających użytkowników.Moim zdaniem bardzo dobry na początek.Zasięgi nie powalają na kolana,ale nie są też najgorsze.Oceniam je na zgodne z opisem producenta na jego stronie.Na pewno jest o niebo lepszy od chińszczyzny.Moim zdaniem najlepiej polować na dobrą używkę,bo mając wydać 699 zł.za nowy chyba jednak lepiej dodać 150 zł.i kupić nowego Smętka lub za 600-650 zł kupić używanego.Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia.Zrobisz jak uznasz za stosowne.Pozdrawiam!
Napisano
No monety tym nie znajdziesz ale tank pod mchem-HO HO!
Miałem kiedyś PENTRATORA.Cewa ze 40 cm.Brał tylko w środku sondy i tylko większe odłamki,oczywiście pod mchem!!
Super wykrywka,mocno się nie napracujesz.
Pozdrawiam.
Napisano
Nie sądzę,aby kolega foni miał kiedykolwiek Penetratora.Sonda ma 28 cm,a nie 40.Co do reszty postu wolę nie polemizować.Ograniczę się jedynie do stwierdzenia,że nie była to merytoryczna,rzeczowa ocena.
Napisano
polecam smętka lepiej dołożyć trochę i się nie zawieść. mam go od 2 tyg i naprawdę jestem zadowolony (pierwszy wypad i już miałem fajne fanty) pozdrawiam:)
Napisano
Jakofako miałem go jakies 6 lat temu więc co do centymetra mogłem się pomylić.Ale nie mylę się jak powiem prosto z mostu,że było to największe g...jakie mi sie trafiło!!
Był praktycznie nowy,kosztował wtedy jakieś 1600zł!!!
Sprzedałem to cos za 600zł i byłem szczęśliwy!!!!!!!!!!
A cewa była naprawdę ogromna i pełna- bez otworu.
Jak ci moge jeszcze udowodnić,że go posiadałem-mam świadków.Dać ci telefony do nich?
Napisano
PUMA1 kopać muszę niestety co chwilę hehe ale nie oceniam dyskryminacji bo mam go za krótko i pewnie robię jakieś błędy w ustawianiu po dłuższym czasie użytkowania będę mógł ocenić go dokładniej:) ale jak na razie jestem bardzo zadowolony:) chodzę z kuzynem on ma wykrywkę firmy SAPER nie wiem jaki model i widać sporą różnicę w zasięgu na korzyść smętka pozdrawiam:)
Napisano
Armandy z pełną sondą były produkowane co najmniej 5 lat temu. Już wielokrotnie pisałem na forach, że obecne wykrywacze w stosunku do starych posiadają jedynie stare nazwy, cała elektronika i mechanika jest nowa. Identyfikowanie starych Armandów z nowymi wobec kilkakrotnych moich wyjaśnień na forach jest chyba lekką złośliwością[?]lub sklerozą.
Porównywałem również na forach zalety budowy Prospectora w stosunku do S....[wtyk, gniazdo, wskaźnik, lekkie baterie, podłokietnik, ogólny wygląd przypominający zachodni wykrywacz, rurka eska]. Widzę, że niektórzy z forowiczów mają chyba tzw. niedosłuch i niedowidzenie.
Jeżeli wypowiadacie się Panowie na forum, ta zajrzyjcie najpierw na moją stronę, to jest forum o sprzęcie aktualnym, a nie o historii eksploracji w Polsce. Co do starych cen, to ceny na telewizory też spadły.
Napisano
Foni,jak już wspomniał mój przedmówca(i to nie byle jaki)pisałeś o sprzęcie,którego dawno już nie ma.Jak sam napisałeś miałeś ten sprzęt dawno temu i nawet twój opis cewki odbiega od obecnego stanu rzeczy.Czasy sie zmieniają,sprzęt też.Inni krajowi producenci też w przeszłości produkowali inne wykrywki(nie zawsze dobre),a teraz robią przyzwoity sprzęt.Nie mam nic wspólnego z żadnym producentem,uważam jedynie,że powinniśmy na forach w miarę możliwości pomagać innym i możliwie najbardziej obiektywnie pisać.Trzeba było od razu pisać,że miałeś ten sprzęt dawno temu...itd.Moją intencją nie jest polemika z tobą,a jedynie pomoc wstawiającemu post.Widać,że jest początkujący i nie koniecznie stać go od razu na wypasiony sprzęt(lub nie jest pewnien,czy już inwestować w taki).Nadal sądzę,że obecny Penetrator(szczególnie używany)to dla niego niezły wybór.Pozdrawiam!
Napisano
Tak tak panowie przepraszam ARMANDA za moją ostrą wypowiedz!Nie mam nic wspólnego z obecnymi konstrukcjami ARMANDA i tu się nie wypowiem.Te obecne podobno są całkiem inne.Jeszcze raz przepraszam.
Pozdrawiam a chcących nabyc ten wykrywacz zachęcam,bo mam kontakt z wykrywkami innych polskich producntów i powiem,że warto się zainteresować naszą rodzimą konstrukcją.Jest coraz lepiej.
Napisano
Polskie wykrywacze są napewno ze 100 razy lepsze od wykrywaczy chińskich gdzie cena wynosi około 600 pln i są tragiczne te chińskie.
Napisano
A ja chętnie bym się wreszcie doczekał na jakieś opinie uzytkowników wykrywaczy Armanda. Tylko od razu się umówmy : użytkowników mających więcej niż kilka postów :)

Pozdrawiam serdecznie :)
Napisano
Ja osobiście śmigam na Penetratorze Armanda. Muszę przyznać, że jest to bardzo dobry wykrywacz. Ma dobre osiągi dużych przedmiotów (hełm radziecki w Studziankach z dna okopu 2 lata temu), a jeśli chodzi o drobnicę to znalazłem już nim kilkadziesiąt monet, odznaczenia, guziki. Koledzy śmigają na HS3, a ja nie odczuwam jakiejś wielkiej różnicy. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to jeden z lepszych polskich wykrywaczy. Pozdro
Napisano
Witam :)jakofako dziękuję za szczerą i treściwą radę.W moim przypadku używany sprzęt nie wchodzi w grę wolę rzeczy nowe wtedy wiem ,że kupuję sprawne i na gwarancji.Wyboru dokonam napewno między Smętkiem a Armandem.Rutus Solaris jest dla mnie jak na razie za drogi.
P.S
Pytanie do Armanda - czy przy zakupie można liczyć na jakieś gratisówki lub upusty ;)
Napisano
Lubuszanin : takie rzeczy to nie nie w tym dziale :) Skontaktuj się z Armandem po za Forum i negocjuj do woli:)

Pozdrawiam
Martin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie