PPSZ Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 Wie ktos z was gdzie na dolnym slasku a dokładniej w okolicach ziemi Kłodzkiej są jakieś miejsca w których morzna wykopac jakieś militaria.Z góry dziękuje.
Leuthen Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Odpowiedź na pytanie - ja wiem :-)Kup marcowego Odkrywcę" - będzie w nim artykuł o potyczce koło Bystrzycy Kłodzkiej.
Igor Grożny Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Na twierdzy kłodzkiej takie fanty wytargałem, ale to nie forum nasze odkrycia- wiec nie bede sie chwlił.Moge Ci tylko zaproponować spacer z piszczałką. Darz szpadel
blezor Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 A dla mnie dolny slask, to jeden wielki skansen, jak jezdze po wioskach dolnego slaska, to poprostu przenosze sie w czasie, prawie w kazdej wiosce nie ma nowach domow, jeden moze dwa, reszta jak bylo w wojne tak jest do dzis, stare kamieniste drogi, ale przyjzyjcie sie im, jak byly porzadnie robione, stare umocnienia rzek, stare domy, wszedzie palace, folwarki, tylko zaniedbane,jak dla mnie nie trzeba nic kopac, wystarczy sie rozgladnac dookola, a zobaczycie historie, zywa historie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.