Gość Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Mam mały kłopot z wybraniem odpowiedniego sprzętu z uwagi na niewielkie róznice cenowe , Problem dotyczy White's-a XLpro ( zdajsie ze to dawne 6000Pro DI), White's-a XLT, oraz Minelaba Explorera XS. Trudność w tym ze chciałem nabyć stosunkowo uniwersalny wykrywacz z uwagi na fakt że nigdy nie wiadomo na co się człowiek zdecyduje Las, lub jakieś I i II wojenne pobojowiska czyli militaria czy też będzie chciał szukać monet w tym i na plaży ? oraz stosunkowo w rozzsądnej cenie choć jak widać są to sprzęty raczej juz z górnej półki.no ale można trafić czasami coś taniej:-)a ze nie znam niestety nikogo kto dysponuje w/w egzemplażami stąd też wynika mój brak dogłębnej wiedzy na temat parametrów pracy czyli zasięgu ?( skutecznego przy militariach jak i monetach) oraz ( + i - )tychże modeli np: trybów pracy, czasu żywotności baterii, częstotliwości na jakich pracują, żywotności cewek(to chyba raczej tyczy się bardziej white's-a)..itp..jednym słowem wszystkiego co wiedzieć powinienem zanim się na któryś z w/w egzemplaży zdecyduje?? Dlatego tez zwracam się do wszystkich osób urzywających tychże modeli lub też mających źrudłową(praktyczną) wiedze o nich o podzielenie się swoimi uwagami i spostrzeżeniami !!!! Za co z góry bardzo dziękuje .
proscan Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Chłopie, jaja sobie robisz?Przecież o to samo pytałeś kilka dni temu !Może odpowiedzi nie były zadawalające, ale powtarzanie tego samego pytania chyba mija się z celem i jest co najmniej niegrzeczne. Ludzie (w tym ja) odpowiedzieli Ci, a Ty te odpowiedzi zignorowałeś i powtarzasz swoje jak kataryna.Masz oczy to czytaj. Jaka częstotliwość? Czy to tak trudno samemu znależć, choćby w internecie? (a nawiasem mowiąc, co to zmieni jeśli się dowiesz jaka częstotliwość?)Kontaktowałeś się z dystrybutorem? Chyba nie, bo byś wiedział, że różnica cenowa jest olbrzymia. Chyba, że 2tys zł to dla Ciebie żadna różnica. Była jakaś wyprzedaż demo modeli XS (model już nie produkowany), ale chyba już po ptokach.A sondy? Każda się zepsuje jak będziesz się źle obchodził. Skąd zła opinia o sondach Whites'a? Te starsze mają słaby kabel, ale nowy kabel jest przeciwpancerny. BM950 to najlepsza sonda jaką kiedykolwiek wyprodukowano.W przeciwieństwie do Minelaba, we Whitesach kabel da się w miarę bezpoleśnie wymienić w razie awarii. W Explorerze też, ale ból jest większy (zwłaszcza ten finansowy). Kabli od sond do Explorerów nie kupionych w Polsce, póki co, wogóle nie wymieniam.Może ktoś przeczyta to co napisałem . Na pewno nie przeczyta tego Donie. Jak 3 raz zada to samo pytanie to może dostanie właściwą odpowiedź?proscan
kiers Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Przed dwoma laty miałem taki sam problem i wybrałem jako najbardziej uniwersalny wykrywacz (moim zdaniem) White's-a XL PRO. Nie miała wtedy większego znaczenia cena i nie żałuję że nie wybrałem Minelaba Explorera XS. Spisuje mi się White's całkiem dobrze ma tylko jeden minus, w temperaturze (-5C) przestaje działać ale gdyby zachciało mi się kopać w mróz to mam jeszcze Tesoro Tejón (dość dobry na drobiazgi i nie tylko) i PI Nowaka z ramą na grubsze (ten nigdy mnie nie zawiódł, tylko jest cienki na monety)PozdrawiamKiers
Gość Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Proscan ale jestes niemilcem. Wielki profesjonalista sie znalazl.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.