tomekk Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 Witam!Szukam z wykrywką, ale bardzo mnie zaintersowały rekonsrukcje, jestem zielony w temacie kosztów umundorwania i oporządzenia, stąd moje pytanie: Ile tak mniej więcej kodztowało by pełne wyposażenie polskiego wrześniowego żołnierza??? oczywiście nie chodzi mi tu tylko o oryginalne (wiadomo jakies repliki czy przeróbki z kbw) rzeczy. Poprostu chciałbym w przybliżeniu wiedzieć czy narazie mam co planować , bo może się okazać że koszty mnie przerosną.Pozdrawiamtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 WitamKoszt kompletu to około 2 tys. (bardziej wzwyż niż niżej).Mowa oczywiście o sylwetce opartej na mundurze KBW.Jeśli chcesz mieć mundur szyty na miarę i zgodnie z regulaminem to dolicz jeszcze z 1 tys..Zawsze jednak, tak jak w mojej grupie można pomóc nowym kolegom i pożyczać im część sprzęt, aż się nie dorobią własnego :) Pozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grohl Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Kurtka mundurowa(replika) ~350-550 złSpodnie piechoty(replika) ~200 złRogatywka polowa(replika) ~70-90 złTrzewiki piechoty(opinacze KRWP)~250-300 złowijki(repliki) ~30złPas główny(oryginał/powojenny) ~40-80 złładownice(przeróbka mosinowskich) ~100 złchlebak (przerobiony czech/replika) ~ 50-150 złpuszka RSC(oryginał)/torba na maskę(replika) ~ 50-150 złłopatka piechoty(przycięta LWP) + żabka(replika) ~ 100 złbagnet(czech/jugol, oryginał) + żabka(replika) ~ 150-300 zł...i tak dalej, i tak dalej. Oczywiście ceny orientacyjne, wszystko zależy". Choć w sumie, to rozmowa o kosztach nie ma za dużego sensu, bo w tym hobby (zresztą jak w każdym) nigdy nie dochodzi się do stanu pełnego zadowolenia. Ani się nie obejrzysz, jak w ciągu kilku lat władujesz w to dobrych kilka tysięcy. Powodzenia życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 Dzięki wielkie !!!! no to się już zorientowałem w cenach.pozdrawiam serdecznietomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.