lucekmetaal Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 Co sadzicie o wykrywaczu ALL-1???Tego jeszcze nie bylo na forum.Prosze o jakies informacje.Pozdrawiam
wilhelm6 Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam!Na początek skorzystaj z wyszukiwarki. Trochę jednak na temat ALL-1 było.pozdrawiamwilhelm6
PUMA1 Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam tutaj masz opisane bardzo duzo na temat All 1 ALL-2 i ALL-3 duzo do czytania na temat ALL-ahttp://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewforum.php?f=44&sid=37b908794df0b1d3b4bf902452d40bcc
Sinbad_ Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Witam.Jestem posiadaczem tej wykrywki ALL1 :).Wykrywacz prosty w obsłudze,zasięgi przyzwoite można boratynke wyciągnąć z ponad sztycha saperki.Warunek dobrze ustawiony balans gruntu, co nie stanowi problemu w tej wykrywce.Kupilem go w zestawie do dokończenia .Stelaż i obudowe wykonałem sam,korzystałem z zdjęć i opisów na www.expoloracja.pl w dziale kącik techniczny.Wykrywacz jest stabilny, można nim szybko lub powoli machać sondą i nie traci się nic.Pracuje na czułości ustaw.w poz. 8 a dyskryminację mam ustawioną na 7,5 , odrzuca drobne śmiecie ,odłamki śrubki i inne badziaki.Baterie używam zgodnie z zaleceniami konstruktora tej wykrywki 2 razy po sześć bateri typu r6.Wystarczają mi na około 40 godzin szukania.Chodziłem nie tylko po polach ,szukałem też w lesie chodząc po okopach przy dyskryminacji ustawionej na 6.Połówke nieśmiertelnika [mosiądz]wyciągłem z ponad 40cm to ponad połowa długości mojej saperki.ALL1 to dużo lepsza wykrywka od tej ktorą do tej pory posiadałem, znanego z tego forum producenta.Spokojnie mogę ją polecić każdemu poszukiwaczowi. :Pozdrawiam Sinbad_
Sinbad_ Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Zapodam jeszcze zdjęcie [zdj.dostalem od konstruktora i w pełni pokrywa się z rzeczywistością] elektroniki,wykonanie super solidne,sonda też bardzo solidnie zrobiona i nie reaguje na słońce ;).Sinbad
folwar Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Ja jakos nie potrafiłem okreslić czy balans gruntu jest ustawiony dobrze czy nie. Zbliżanie sondy do ziemi nie dawało wyraźnych zmian i tak naprawde to ustawiałen na chybił trafił. Teraz uzywam Vaquero i tutaj ustawienie balansu grunty zajmuje dosłownie chwile i nie stanowi większego problemu. Mimo to z All'a byłem zadowolony.
Sinbad_ Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 WitamFlowarW ALL-1 balans gruntu ustawia się przy załączonym pinpoint.I tak jak w statyku ustawiasz na pompke wystarczy raz ustawić i po problemieSinbad.
lucekmetaal Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 A jak tam Panowie z dyskryminacja???Ja nie moge odrzucic uzbrojonego szkla(szyby).Jest jakis sposob zeby sie jej"pozbyc???Sorki ze dopiero teraz odp.ale wrocilem z dalekiej podrozy"PozdrawiamP.S Tak PUMA1 zagladalem tam.Przede wszyatkim chodzi mi o Wasza opinie co sadzicie na jego temat.Na eksploracji jest tego duzo a na odkrywcy nie bardzo.Dlatego moze te posty pomoga mlodym(poczatkujacym)odkrywca w doborze sprzetu.
Sinbad_ Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 WitamPróbowałem z kilkoma wykrywkami, żadna nie pozwala cokolwiek wykryć przez szkło zbrojone.A są takie wykrywki co wykrywają przez taką szybe ????.Dziwne ,że nic się nie pisze o ALL1 ,bo dużo ludzi ma te wykrywacze ,troche z demetu część z samoróbek które sami składają ,ale Pana inż. ALLa to widziałem tylko ze trzy.Sinbad
lucekmetaal Napisano 27 Luty 2007 Autor Napisano 27 Luty 2007 Musialbys zobaczyc jeszcze moja.tez robiona przez p.Aleksandra i chyba odbiega od wszystkich?
Edik Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Sinbadzie żeglarzu, czy Ty przypadkiem za bardzo nie przejąłeś się swoją rolą...?Jednak do agencji reklamowej bym Cię nie przyjął.PzdrEDIKP.S.Chyba nikt z czytających nie ma wątpliwości, że mamy tu do czynienia z bezczelną i arogancką reklamą?:-)
Edik Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Proponuje pogłębić swoja wiedze i zapoznać się jeszcze z tymi linkami:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=3330I dla bardziej zaawansowanych w tematyce:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=4654EDIK
Sinbad_ Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Witam.I co Edik ulżyło Ci.Przeczytałem te linki ,wyszłeś tylko na zwyklego zazdrosnego i złośliwego pieniacza.Człowieku zrób coś ze sobą bo to tylko źle o Tobie świadczy.A pracować u ciebie napewno bym nie chciał hehe.Sinbad_
Piorek Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=3559Edik pewnie zapomial" napisac ze ten problem zostal rozwiazany.Generalnie polecam lekture watku miany w All-1" wiele mozna sie z niego dowiedziec.
RYSA Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Szkoda Edik że sie nie pochwaliłeś że zacząłeś działać swoim gadaniem na nerwy innym i mieli juz cię dość.Przestań nawalać wreszcie na innych i wejż się za coś konstruktywnego bo łazisz jak ten smród po forach i obrabiasz dupe ludziom chwaląc się co sam nie potrafisz tylko jakos tego nikt na oczy nie widział.
PUMA1 Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 Ostatnio pojawił się Wykrywacz dynamiczny ALL-1 na allegro prawdopodobnie od samego ALL-A cena 550 zł.http://www.allegro.pl/item171477824_wykrywacz_dynamiczny_all_1.html
lucekmetaal Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 Raczej nie przez p.Aleksandra bo on juz ich nie robi.No chyba ze dorabia do emerytury(po cichu);-)pozdro
PUMA1 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Cześć lucekmetaal .A ja Ci mówie ze na 90 % to Pan Aleksander i cena jest atrakcyjna na ten wykrywacz jeśli jest od niego to jest w dobrej cenie.
lucekmetaal Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 Puma ja kupilem All-a rok temu na wakacje wlasnie od p.Aleksandra.Jestem bardzo zadowolony.Gdy moj znajomy chcial tez kupic All-a zadzwonilem wtedy jeszcze na Pulawy z zapytaniem czy moglbym kupic jeszcze jedna sztuke.No i lipa.Dowiedzialem sie ze p.Aleksander juz ich nie robi a po All-a wysyla do D..... Takze sadze ze to nie od ALL-a.Ale moge sie mylic poniewaz na fotce widac fachowa robote i sprzet calkiem nowy.D.... robi troche inne.Chociaz teraz po Twoim linku do Allegro chyba przyznam Ci racje.Pozdro
PUMA1 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Cena jest bardzo atrakcyjna jak za nowego Alla 550 złotych to bardzo tanio na taki sprzęt gdy na allegro mdeki są sprzedawane w tej cenie w wiadomo rożnica jest drastyczna all o niego lepszy od mdeków i całej chińszczyzny.Pozdrawiam Puma
okoń Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Witam! od wczoraj jestem posiadaczem ALLa-1 ale produkcji D....Zamówiłem go półtora miesiąca temu i dopiero teraz go dostałem. Producent miał już jakieś zamówienia i musiałem czekac. Chyba tam wykonują produkcję jednostkową i tak od ręki wykrywacza sie nie kupi. Na szczęście jestem osobą cierpliwą :)Mam ALLa trochę zmodernizowanego- sonda 25cm (taką chciałem)i przełącznik dopalacz".Wyszedł mnie taniej bo 854pln. Konstrukcja typowo polska-pancerna" ale pracuje stabilnie i ładnie bierze choć dopiero tylko raz z nim latałem. Tylko to oczekiwanie na wykrywacz może kogoś dobić...
wojpo7 Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 powiedzcie mi prosze jak najlepiej ustawić all-a tak aby chwytał najgłębij np hełm itp. chodzi mi o balans, pit poin i w ogóle jak ustawiać na różne głębokości i na rózne fanty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.