Skocz do zawartości

SS w lubuskim

pol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.
Poszukuję informacji ,czy a jeśli tak to mniej więcej gdzie stacjonowały i walczyły dywizje SS , lub ich części w województwie lubuskim.No i drugie pytanie czy jakiekolwiek dywizje SS lub ich części broniły przepraw na Odrze w 45r. np. Kostrzyn , czy Słubice .
z góry dzięki za pomoc
pozdro pol
Napisano
mam na sprzedaz ksiazke niemiecka kampf und untergang der 32 ss freiwilligen - grenadier division 30 januar" ktora bronila w lubuskim przyczolka na odrze. jest to jedyna ksizaka dotyczace tej dywizji jaka znalazlem w necie w dodatku od kilku lat nie wydawana. pozdr
Napisano
Sten interesują mnie dziłania w praktycznie każdym kierunku ,a najbardziej te w okolicach mojego miasta Gorzowa.Ale nie pogardzę żadnym info nawet tym o miejscu do którego musiałbym jechać 100km.
z góry dzięki za pomoc
pozdro pol
Napisano
Na fanty po SS możesz też potencjalnie natrafić w rejonach Szczecina - od Gorzowa to rzut beretem.Podjuchy - SS Wallonien, Dąbie i Szczecin - SS Nordland, SS Lagemarck (flamandzki), SS Wallonien, Holstein i 4 Policyjna Dyw. Grenadierów SS.
pozdrawiam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie