Skocz do zawartości

wykrywacz firmy Saper, Midas

Walwuch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam wykrywacz firmy Saper, Midas. Muszę powiedzieć, że nawet nieźle się sprawuje, ostatnio wykopałem dzięki niemu rosyjski hełm, chociaż są momenty, że wogóle go nie rozumiem, np. gdy swieci mocno czerwona lampka i wykrywka nie wyje, to jak podaje producent - pod ziemia powinien byc metal kolorowy, a ja wykopuję nieraz też cienkie stalowe blaszki... Proszę wypowiedzcie się Wy na ten temat... Co o nim sądzicie?

Pozdrawiam
Napisano
Witam, niestety cienkie stalowe blaszki większość wykrywek sygnalizuje jak kolor, pewnie będziesz się mósiał z tym pogodzić.
Pozdrawiam
Napisano
Zazwyczaj mam tą 24 cm, takowa mi w zupełności wystarcza. Wykrywa przedmioty z 70-80 cm. Tą 37 cm też mam, ale rzadko kiedy ze sobą zabieram. Najzabawniejsze jest też to, że jak np. 2 dni temu wykopałem rozerwaną mosiężną łuskę artyleryjską, to pokazywało mi... stal :)
Napisano
Wszystko to kwestia oprogramowania. Jak rozmawiałem z konstruktorem do na bierząco wykrywacz jest poprawiany. (niby). U mnie jest podobnie czy przy cewce 38 czy 24 czasami co do kolorków się myli. Mi to specjalnie nie przeszkadza.
Napisano
Jam mam ten wykrywacz od wrzesnia bodajze, troche niezłych rzeczy juz nim znalazłem i tez sie przyzwyczaiłem do tych oszukanych sygnałów...
Napisano
Ja tez mam sapera i ztwierdzam że na kolorek to on jest 50%na 50% rozruznia np łuski mosiezne {mauser] ale jak leży odłamek na pewnej głebokosći to wykrywa go jako kolorek i dioda sie zapala ale mozna sie przyzwyczajic ja nim wyciągnełem puche na maske gazową z 80-90 cm ale na militarke to jest całkiem ok.

Pozdrawiam .... SPIDER.....
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie