Skocz do zawartości

Farba i rdza

Horst

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego środka uzyć żeby zetrzeć proszkowy nalot rdzy? Pudełeczko jest w farbie. Może olej do broni? Bo słyszałem że wd40 jako że ma właściwości penetrujące, może na dłuższą metę uszkodzić farbę...

Pozdrawiam

Ja bym zamoczył w nafcie na jakiś czas aż rdza nie zmięknie.I dopiero wyczyścił jakąś delikatną szczoteczką.
Albo jak chcesz to spródój fosolem.Co do fosolu to są różne opinie jedni piszą że tak inni że nie ja Tobie powiem następująco czyściłem fosolem niemiecką puchę od maski gazowej i uzyskałem z pod rdzy 70% farby.
pozdr.wolff

Horst nic się nie bój fosol pędzelkiem kilka minutek tak by nie wysechł, ciepła woda i olej do konserwacji broni, popatrz na post o konserwacji maski pgaz niemieckiej jak zardzewiały pochłaniacz teraz wygląda.

Spoko zero stresu, jak są jakieś odbiory bite fioletową farbą - wyjdą na 100%. Kiedyś koledze z ruskiego hełmu jak bym nie widział wcześniej to bym nie uwierzył nawet gwiazda czewona wyszła po fosolu i kolorku z 80% się pokazało a naprawdę był porządnie zardzewiały ale bez wżerów taki jak Twój przybornik.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie